Cabaret de circ al Festival Cruïlla Barcelona

S'hi podran veure números les companyies que participen en el cabaret de Circ

El Cabaret de Circ del Cruïlla porta al Festival joves companyies amb projectes emergents. Tots tres estaran conduits per Jorge Albuerne, presentador i agitador, que dinamitzarà la participació del públic D’aquesta primera col·laboració entre La Central del Circ i el Festival Cruïlla Barcelona.

La Central del Circ. Fàbrica de Creació de Circ de Barcelona, col·labora per primer cop en el Festival Cruïlla. Per un cantó, els números les companyies que participen en el cabaret de Circ (LapOeT,  Proyecto Otradnoie i Duo Luyol) han estat seleccionades dins el programa Camins emergents, una xarxa de difusió de peces curtes i números de circ. S?emmarca dins Circ Que O! Pirineus de Circ, un projecte de cooperació transfronterera per a la creació, difusió i formació en L’àmbit del circ de L’Aragó, Catalunya i Midi-Pyrinées.

Per L’altre, també hi participa Jorge Albuerne, artista resident de La Central del Circ que aquest ha estat seleccionat en la Convocatòria de Creació que La Central ha obert en associació amb L’Antic Teatre.

LapOeT presenta un número de roda alemanya acompanyat per un músic, inspirat de la noció musical del contrapunt. Proyecto Otradnoie porta una proposta de cintes aèries. Coqueteja amb la tensió i el risc  i se situa en una atmosfera de camerino improvisat, entre pols i maquillatge i du per nom ?Los hilos de los que cuelgan mis  maneras’. I amb Duo Luyol arriba el número de Bàscula coreana, amb que dos acròbates se sorprenen quan s’enlairen cap als núvols i es desfan dels límits del cel.

La casa del circ

La Central és un centre per a la creació D’espectacles de circ, a més D’un espai per a L’entrenament, L’assaig, la investigació i la formació continuada per als professionals de circ.  Es troba al Parc del Fòrum de Barcelona, compta amb una superfície de 3000 metres quadrats i és un dispositiu que acompanya els professionals de circ en totes les àrees i fases del seu treball, des de L’entrenament quotidià o la cessió D’espais i material fins a L’assessorament per a la creació i producció D’espectacles.

Forma part de la xarxa de Fàbriques de creació impulsades per l’Ajuntament de Barcelona, compta amb el suport del CoNCA i està gestionat per L’Associació de Professionals de Circ de Catalunya (APCC).


Foto: Rosa Colell

Etiquetes:
, ,