Cabosanroque estrena a Temporada Alta Audioguia per a supermercats en temps de pandèmia

Pensada durant el confinament expressament per al festival

Redacció.- Cabosanroque estrena aquesta setmana a Temporada Alta i en coproducció amb el Festival, un muntatge en format virtual pensat per descarregar-se i escoltar dins un supermercat: Audioguia per a supermercats en temps de pandèmia. Aquesta proposta, pensada durant el confinament expressament per al nou espai digital del festival, simula l’experiència de passejar-se per un supermercat a través de sons quotidians. L’espectador tindrà l’opció de descarregar-se l’àudio, anar a qualsevol supermercat, i que aquest esdevingui un espai de representació, un escenari per oferir ficció, a través del seu mòbil o tauleta i uns auriculars. A partir d’aquest divendres 13 de novembre i fins al final del festival.
La següent proposta és del col·lectiu Agrupación Sr. Serrano, que s’endinsa en el món del teatre familiar de la mà dels mites grecs a Projecte Olympus. Volum 1: Prometeu. Un espectacle que es representa en directe online (per Zoom i per a un nombre limitat de joves espectadors) amb un narrador i figures de joguina de LEGO. El protagonista del primer capítol de la sèrie és precisament Prometeu, el tità amic dels éssers humans castigat per Zeus per haver-los lliurat el foc i, en conseqüència, haver-los alliberat de la seva condició animal. Aquesta obra, que pretén interrogar-nos sobre la naturalesa humana sense trobar per força respostes unívoques, i apropar els mites grecs als més petits s’estrenarà al festival en 6 funcions, aquest dissabte 14 de novembre i està pensada per nens i nenes de 6 a 11 anys.
Les novetats de la setmana dins la programació A distància
Ja s’han incorporat els primers espectacles que havien de ser presencials i que passen a formar part de la programació a distància. Aquesta setmana s’afegeixen Pleasant Island, de Silke Huysmans i Hannes Dereere, una de les parelles artístiques que comencen a despuntar amb força en el panorama europeu, disponible del 10 al 25 de novembre (subtitulat en català); el documental Cunningham, d’Allan Kovgan, que s’havia de veure a la Sala Truffaut, sobre l’evolució artística del ballarí i coreògraf Merce Cunningham, disponible del 10 de novembre fins al final del festival; i Antigone in Molenbeek + Tiresias, el díptic de Guy Cassiers a partir del qual reescriu aquests dos mites clàssics amb un llenguatge contemporani i contextualitzats en un entorn urbà, disponible de l’11 al 25 de novembre (subtitulat en català).
Fins al final del festival, també hi ha disponibles en modalitat online aquests dos espectacles que inicialment havien estat programats de manera presencial: Eva contra Eva, amb dramatúrgia de Pau Miró, direcció de Sílvia Munt i interpretada per Emma Vilarassau i Nausicaa Bonnín entre altres actors, i Les aventures del lleó vergonyós, el darrer espectacle familiar d’El Pot Petit.
Aquest dijous 12 de novembre s’ofereix una nova funció de Compartir ubicació. A mig camí entre l’obra de teatre i un escape room virtual, és una experiència online, en directe i interactiva per a només 80 espectadors per sessió, creada durant el confinament. La proposta és obra de Cristina Clemente i Marc Angelet a partir d’una idea de Meritxell Yanes i David Planas.
D’altra banda, la companyia britànica Forced Entertainment ha aconseguit el repte de representar tots els títols de Shakespeare amb una taula i els estris quotidians d’una llar. Aquesta setmana s’afegeixen en aquest particular mostrari les següents propostes: a partir del dijous 12 de novembre, Taming of the Shrew de Claire Marshall, del divendres 13 de novembre, The Comedy of Errors, de Terry O’Connor, del dissabte 14 de novembre, Timon of Athens, de Robin Arthur i del diumenge 15 de novembre The Tempest, de Richard Lowdon. Seguiran disponibles fins al final del festival, amb accés gratuït.
Fins el 8 de desembre es podrà veure el projecte audiovisual En mis manos, de Marilia Samper, David Selvas i Taida Martínez, un monòleg de Cristina Plazas sobre la impossibilitat de deixar d’estimar, i Jo vaig tenir un Cayenne, la història sobre un nàufrag del capitalisme escrita per Ramon Madaula i codirigida amb Daniel Lacasa, que mostra com un triomfador es troba arruïnat i vivint, únicament, acompanyat d’una cabra.
En catàleg
Aquesta setmana s’ha incorporat a la secció En catàleg, l’aposta del festival per recuperar grans obres de teatre nacionals i internacionals que han marcat les darreres dècades, l’obra Inferno, de Romeo Castellucci, que estarà disponible en versió original, fins al 22 de novembre. Últims dies per veure La omisión de la familia Coleman, versió argentina de l’obra de Claudio Tolcachir, disponible fins al 14 de novembre.
El X Torneig de Dramatúrgia continua online
El proper dilluns 16 de novembre a les 19’30h continua el Torneig de Dramatúrgia, ara online, amb la primera semifinal. Pujaran al ring Denise Duncan i Lara Díez Quintanilla, i el públic podrà participar-hi des de casa, votant a través del correu electrònic.