Cadaqués acull un festival multimèdia basat en la filosofia Wiki

Més D'una vintena D'artistes participen en la II Edició del Festival Internacional de Videoart, Electrònica i Interactius de Cadaqués, del 17 al 19 de juliol

El Tramuntana Festival, la II Edició del Festival Internacional de Videoart, Electrònica i Interactius de Cadaqués, presenta durant tres dies exhibicions D’obres audiovisuals que fusionen L’art basat en les noves tecnologies i L’entorn natural
Els continguts del Festival inclouen instal.lacions artístiques multimèdia, actuacions audiovisuals i la projecció D’una selecció de peces de videoart internacionals. El Festival pretén apropar el públic a L’art basat en les noves tecnologies i fomentar el pensament creatiu i la consciència del context i la contemporaneïtat.

Durant tres dies, 17, 18 i 19 de juliol, el Festival es desenvolupa en quatre localitzacions diferents que permetran relacionar els nous paradigmes de L’art expressats a través de la llum i el so. El Museu Societat l’Amistat acollirà L’acte D’inauguració i la instaL’lació multimèdia El Jardí de Posidó, on els espectadors se submergeixen en un món subaquàtic creat a partir de llum i so.

La fusió dels elements naturals i els continguts artístics assolirà el seu punt àlgid amb la Farophonia dels Quatre Elements, una actuació inèdita en la qual el far del Cap de Creus esdevé l’instrument principal. Es tracta D’una simfonia audiovisual que amplifica la percepció de L’entorn natural a través de la captació de L’ambient en temps real. La llum del far es capta tot fent servir la tecnologia que empren els panells solars, per tal de transformar el senyal lluminós del feix de llum en so. El so de L’entorn es processa també a través de càpsules exposades al vent, micròfons i anemòmetres. Llum, aigua, aire i terra protagonitzen la composició sonora i representada visualment amb imatges enregistrades en el mateix context.

El Festival també ofereix una sessió D’actuacions audiovisuals que, sota la llum de la lluna plena, combinarà els ritmes ambient i els sons experimentals de viola i hardware.
Les projeccions de videoart es divideixen en dues seccions, la D’autor i la temàtica, inspirada en els quatre elements. Durant la nit de cloenda se succeiran actuacions en directe, actuacions diverses i instal.lacions interactives.