CageMixTuring, una sessió a càrrec del CCCB i l’Orquestra del Caos per recordar les figures de John Cage i Alan Turing

L'espectacle, amb entrada lliure, tindrà lloc el divendres 19 d’octubre del 2012 a les 20 h al Mirador del CCCB

Sumant-se a la resta d’actes que Barcelona dedica aquesta tardor a recordar la figura de John Cage en el centenari del seu naixement, l’Orquestra del Caos presenta la sessió «CageMixTuring».
El col·lectiu d’art sonor proposa un concert de fragments emblemàtics de l’obra de Cage per commemorar l’efemèride del músic nord-americà i també del matemàtic i teòric de la computació Alan Turing. L’activitat s’emmarca dins de la programació d’enguany ZeppelinExpandit2012.

El Centre de Cultura Contemporània de Barcelona dóna suport a l’activitat CageMixTuring, una proposta de l’Irish Circus Live Electronics Ensemble per a la programació del ZeppelinExpandit2012. Consideren que Cage no hauria arribat a les seves concepcions radicals en una època diferent de la que va viure. Una vintena d’anys abans que concebés les seves propostes revolucionàries, un altre huracà de realitat havia posat en qüestió els fonaments de la física i la matemàtica. Si Werner Karl Heisenberg havia mostrat el 1927 que la indeterminació és una característica fonamental del món quàntic, el 1931 Kurt Gödel havia arribat a provar formalment que no hi ha manera rigorosa de demostrar totes les veritats matemàtiques. Cinc anys després, Alan Mathison Turing, que va néixer el mateix any que Cage, va descobrir la idea de no computabilitat i va contribuir, així, en la precisió del concepte d’algorisme, eina conceptual essencial que John Cage va emprar per a la generació de comportaments musicals atzarosos en totes les seves obres des del 1951.