CaixaForum enllaça cinema i artistes innovadors al més Found!

CaixaForum Girona, i Dart Festival, continuen el cicle de projeccions Sala C: cinema, creació i art contemporani

Redacció.- Caixaforum Girona continua amb la programació de projeccions i activitats culturals de dos dels cicles consolidats del segell Found!. Les propostes es duran a terme extremant totes les mesures sanitàries i de seguretat que implementa el centre amb motiu de la situació pandèmica actual.

D’aquesta manera el centre acollirà el cicle Trobades amb…, un format que inclou converses íntimes, en un ambient informal, que permeten al públic conèixer de prop als creadors més destacats del panorama artístic actual i les seves trajectòries professionals. En aquest marc, CaixaForum Girona rebrà el dijous 18 de març a Javier Royo, il·lustrador saragossà que aconsegueix transformar l’aparent senzillesa d’unes il·lustracions que amb solo alguns traços i altes dosis d’humor desgranen reflexions profundes, en clau del seu èxit professional.

La següent cita serà el dijous 8 d’abril amb la jove directora catalana Irene Moray que parlarà del seu treball i potser revelarà algun dels secrets del seu primer projecte de llargmetratge, seleccionat al Filmmaker Lab del Festival de Toronto i a la Residència de l’Acadèmia de Cinema Espanyol. El cicle finalitzarà el 10 de juny de la mà de Núria Graham, una de les veus més hipnòtiques i amb una capacitat per recrear una fragilitat aparent amb carisma, explicarà la seva trajectòria musical, la qual ha superat expectatives àlbum rere àlbum.

Completarà la programació el consolidat cicle Sala C: cinema, creació i art contemporani, del 23 de febrer al 18 de maig, on es projectarà una cuidada selecció de documentals sobre la creació contemporània, que en moltes ocasions queden fora dels circuits comercials. Aquesta iniciativa sorgeix de la col·laboració de la Fundació ”la Caixa” amb Dart Festival, el primer festival de cinema documental dedicat a l’art contemporani a nivell nacional.

El 23 de març tindrà lloc la projecció de Peggy Guggenheim: addicta a l’art, de la directora Lisa Immordino, per donar a conèixer com aquesta dona va aconseguir construir una de les col·leccions més importants d’art modern i ser figura central de l’agitació cultural del segle XX.

El dimarts 20 d’abril li tocarà el torn a The man who stole the Bansky, de Marco Proserpio, un documental que mostra el moment en què Bansky i el seu equip van entrar en els territoris ocupats Palestins, ampliant així la seva obra de Street art.

El cicle es tancarà el 18 de maig amb el documental La vida secreta de Portlligat. La casa de Salvador Dalí, del director David Pujol, una mirada emocional a la casa de Salvador Dalí i que serveix de fil conductor per a explicar la seva vida i la seva obra.

 

Activitats del segell Found!

La Fundació ”la Caixa” va posar en marxa en 2018 Caixaforum Found!, una nova aposta per la cultura més innovadora i creativa orientada a un públic inquiet. Després de l’èxit de la iniciativa en les seves edicions, es consolida en el seu tercer any ampliant les propostes i diversificant els formats. Una forma contemporània d’acostar-se al coneixement i a la creació cultural.

Les activitats del segell Found! tenen l’objectiu de visibilitzar el talent nacional i internacional de les arts visuals, la música, el disseny, la il·lustració i les pràctiques amb les noves tecnologies —com el 3D—, a més de generar trobades amb nous públics i explorar experiències culturals alternatives.

 

Planificar la visita

Amb la intenció de facilitar l’accés i millorar l’experiència dels visitants, CaixaForum Girona recomana de planificar la visita amb temps a través de la reserva o la compra de les entrades al web, en el qual es pot consultar la disponibilitat d’entrades per franja horària. D’aquesta manera, es pot assegurar l’accés a la sala, que actualment té limitacions de capacitat d’acord amb les mesures de seguretat sanitàries.

De la mateixa manera, en tots els espectacles, projeccions i activitats que ha programat el centre cultural, s’hi aplicaran les mesures d’higiene, seguretat i de capacitat de l’espai, previstes en els protocols oficials.