CaixaForum Girona enllaça cinema documental contemporani i artistes innovadors en el Found!

Dos cicles per acostar-se d'una forma contemporània al coneixement i a la creació cultural

Redacció.- La Fundació ”la Caixa” acull a Caixaforum Girona una nova programació de projeccions i activitats culturals amb dos dels cicles més consolidats del segell Found!. Les propostes es duran a terme extremant totes les mesures sanitàries i de seguretat que implementa el centre amb motiu de la situació pandèmica actual.

D’aquesta manera el centre acollirà el cicle Trobades amb…, un format que inclou converses íntimes, en un ambient informal, que permeten al públic conèixer de prop als creadors més destacats del panorama artístic actual i les seves trajectòries professionals. En aquest marc, CaixaForum Girona rebrà el dijous 11 de febrer a la periodista i creativa Bibiana Ballbé perquè expliqui detalls sobre la seva feina com a fundadora i directora de TheCreativeNet, una plataforma digital que connecta més de 50 milions de creatius i creatives d’arreu del món.

El cicle continuarà el 18 de març, de la mà de Javier Royo, il·lustrador saragossà que aconsegueix transformar l’aparent senzillesa d’unes il·lustracions que amb solo alguns traços i altes dosis d’humor desgranen reflexions profundes, en clau del seu èxit professional.

La següent cita serà el dijous 8 d’abril amb la jove directora catalana Irene Moray que parlarà del seu treball i potser revelarà algun dels secrets del seu primer projecte de llargmetratge, seleccionat al Filmmaker Lab del Festival de Toronto i a la Residència de l’Acadèmia de Cinema Espanyol. El cicle finalitzarà el 10 de juny de la mà de Núria Graham, una de les veus més hipnòtiques i amb una capacitat per recrear una fragilitat aparent amb carisma, explicarà la seva trajectòria musical, la qual ha superat expectatives àlbum rere àlbum.

Completarà la programació el consolidat cicle Sala C: cinema, creació i art contemporani, del 23 de febrer al 18 de maig, on es projectarà una cuidada selecció de documentals sobre la creació contemporània, que en moltes ocasions queden fora dels circuits comercials. Aquesta iniciativa sorgeix de la col·laboració de la Fundació ”la Caixa” amb Dart Festival, el primer festival de cinema documental dedicat a l’art contemporani a nivell nacional.

La primera sessió, Kusama: Infinity, de la directora Heather Lenz s’endinsa en la vida i obra de l’excepcional artista japonesa Kusama, una de les autores en vida més cotitzades, aclamades i famoses en el món, tindrà lloc el dimarts 23 de febrer. El 23 de març continua el cicle amb la projecció de Peggy Guggenheim: addicta a l’art, de la directora Lisa Immordino, per donar a conèixer com aquesta dona va aconseguir construir una de les col·leccions més importants d’art modern i ser figura central de l’agitació cultural del segle XX.

El dimarts 20 d’abril li tocarà el torn a The man who stole the Bansky, de Marco Proserpio, un documental que mostra el moment en què Bansky i el seu equip van entrar en els territoris ocupats Palestins, ampliant així la seva obra de Street art.

El cicle es tancarà el 18 de maig amb el documental La vida secreta de Portlligat. La casa de Salvador Dalí, del director David Pujol, una mirada emocional a la casa de Salvador Dalí i que serveix de fil conductor per a explicar la seva vida i la seva obra.

Activitats del segell Found!
La Fundació ”la Caixa” va posar en marxa en 2018 Caixaforum Found!, una nova aposta per la cultura més innovadora i creativa orientada a un públic inquiet. Després de l’èxit de la iniciativa en les seves edicions, es consolida en el seu tercer any ampliant les propostes i diversificant els formats. Una forma contemporània d’acostar-se al coneixement i a la creació cultural.
Les activitats del segell Found! tenen l’objectiu de visibilitzar el talent nacional i internacional de les arts visuals, la música, el disseny, la il·lustració i les pràctiques amb les noves tecnologies —com el 3D—, a més de generar trobades amb nous públics i explorar experiències culturals alternatives.