CaixaForum presenta Grans mestres del teatre

Un cicle de textos universals recitats per actors prestigiosos

Redacció.- CaixaForum Girona, en col·laboració amb el Teatre Fortuny de Reus, presenten el nou cicle de dramatúrgia de cambra Grans mestres del teatre, amb el qual vol apropar a l’espectador els textos teatrals de la literatura dramàtica universal, recitats per les millors veus i intèrprets del panorama nacional.

El cicle s’ha presentat en roda de premsa aquest dilluns al Teatre Fortuny de Reus i és aquí on es farà la primera parada, mentre que a CaixaForum Girona aterrarà del 25 de gener al 31 de maig. El Centre Cultural obrirà les seves portes per rebre les veus de prestigiosos actors com ho són Josep Julien, qui recitarà un text de Hamlet Solo; Àngels Gunyalons, qui serà la responsable de posar veu als textos de l’obra Electra; o Lluís Marco i Camilo García, que interpretaran la dramatúrgia de tot un clàssic com ho és El Quijote de la Mancha. Es tracta d’una aposta de la Fundació ”la Caixa” per un format artístic de primer ordre en el qual l’espectador podrà gaudir del treball de professionals consagrats als millors escenaris en l’àmbit nacional i internacional, en el qual hi posen veu i ànima als personatges més rellevants i immortals de la història del teatre de tots els temps.

Nou format trencador i minimalista

Així, sota el format de teatralització recitada, els actors i actrius citats interpretaran una dramatúrgia de cambra, que s’elaborarà expressament per CaixaForum Girona, acompanyats d’un posada en escena minimalista, amb un faristol, il·luminació, una selecció musical i projeccions audiovisuals, de la mà del creador audiovisual Ivó Vinuesa, que complementaran la proposta. Una oportunitat imperdible perquè els visitants del Centre Cultural coneguin els clàssics, des d’un punt de vista diferent, més proper, original i trencador.

Un director dramaturg de luxe

Seguint com a referent els grans teatres europeus, aquest cicle compta amb un repartiment de luxe que interpretaran una dramatúrgia elaborada i dirigida per l’ocasió pel director i dramaturg Francesc Cerro-Ferran. Amb una àmplia carrera en arts escèniques, és llicenciat en Direcció Escènica i Dramatúrgia per l’Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona i és professional adscrit al Centro Dramático Nacional (Laboratorio Rivas Cheriff) en la categoria de Dramaturg i Director d’Escena. És també director artístic del Festival de Literatura i Música MussART. Ha guanyat, entre d’altres, el Premi Bambalina 2006 al millor Dramaturg i Premi a la Millor Direcció per l’espectacle Tennesee (W) i ha treballat amb els millors actors, dramaturgs i directors d’escena a nivell nacional i internacional. Aquest dramaturg ha presentat les seves obres i direccions als millors teatres d’arreu del món.

El cicle Grans mestres del teatre forma part de la nova programació d’espectacles que la Fundació ”la Caixa” ha posat en marxa als seus centres CaixaForum, per oferir propostes culturals innovadores i trencadores. Amb aquesta programació única a la ciutat i que caracteritza a CaixaForum com a centre cultural, la Fundació ”la Caixa” vol que els visitants puguin gaudir de formats atractius i diferents.