CaixaForum recrea l'ambient de The Factory durant la Nit de Warhol

De la mà del Primavera Sound els artistes Mark Cunningham & Arnau Sala, DJ Fra (Nitsa Traxx) i DJ Alicia Carrera (Hivern Discs) seran les propostes musicals de la vetllada

Redacció.- Aquest proper 20 d’octubre, el vestíbul de CaixaForum Barcelona recrearà el mític ambient que es vivia a The Factory, i convidarà artistes i músics a participar en un esdeveniment que ofereix entreteniment i agitació cultural.
Per fer-ho, es comptarà amb la col·laboració del Primavera Sound, que s’encarregarà de la programació musical de l’esdeveniment, i també amb diversos artistes visuals de l’Agència O, una de les més avantguardistes de la ciutat, que duran a terme performances en una escenografia especialment creada per a l’ocasió.
La Nit de Warhol, a CaixaForum Barcelona, seguirà l’estil de les reunions de Warhol a The Factory, on la celebració i la creació artística es fusionaven en un mateix lloc. No es tracta, per tant, de recrear una de les festa de l’època, sinó de convocar l’esperit d’aquelles trobades.
De la mà del Primavera Sound, coincidiran tres propostes musicals: Mark Cunningham & Arnau Sala, DJ Fra (Nitsa Traxx) i DJ Alicia Carrera (Hivern Discs).
Mau Morgó i Filip Custic, dos artistes de l’ Agencia O, una de les agències més punteres del panorama cultural barceloní, seran els encarregats de la direcció artística de l’esdeveniment. Els dos performers també realitzaran diferents accions artístiques en directe. A més, els assistents es convertiran en part de l’obra i es crearan diversos momentums durant l’esdeveniment, seguint la màxima de Warhol: «En el futur, tothom serà famós mundialment durant 15 minuts». La proposta escenogràfica que acompanyarà la creació visual i les performances serà una abstracció de l’espai de The Factory adaptat a CaixaForum Barcelona.
Una nit per celebrar la creativitat
Per a la celebració de la Nit de Warhol, CaixaForum Barcelona proposa realitzar una trobada, que no solament serveixi d’entreteniment, sinó també per celebrar la creativitat i la creació multidisiciplinar.
La idea és demostrar la potencialitat de l’activitat cultural de Barcelona, i que els participants i el públic visquin quelcom inoblidable, inspirat en Warhol, sense ser un revival. Un aquí i un ara sota el perfum de l’artista Pittsburgh.
Així, els objectius de l’activitat són els de reforçar el posicionament i l’oferta cultural per a joves i interessats en la creació contemporània; generar aliances amb els agents culturals de referència de la ciutat que contribuiran a reforçar el primer objectiu i ser el punt de partida de la nova campanya d’activitats per a públic jove.
Música i Performance
De la mà de Pirmavera Sound hi haurà tres propostes musicals per amenitzar la nit. Es tracta de Mark Cunningham & Arnau Sala; DJ Fra (Nitsa Traxx) una dels caps visibles de la sala més important d’electrònica de l’Estat i una de les més venerades d’Europa, el Nitsa Club (Barcelona); DJ Alicia Carrera (Hivern Discs), la DJ gallega establerta a Barcelona acumula un extens coneixement en Krautrock, Kosmische, EBM i psicodelia aplicada qualsevol gènere
Pel que fa a la performance, dos artistes locals de referència (Mau Morgó i Filip Custic) dirigeixen i realitzen diverses accions artístiques en directe inspirades en elements Warholianos.També es comptarà amb una acció de l’artista Alba Yruela.
Mau Morgó (artista de l’Agència O) s’encarregarà de la concepció de l’espai i de les performances que giraran entorn de l’obra que executarà l’artista Filip Custic: una instal·lació viva en la qual ell mateix es presentarà com a objecte situat al centre i sobre una superfície a definir que constituiria un efecte òptic.
Els assistents es convertiran en part de l’obra, per això es crearan 4 momentums durant les 4 hores que dura l’esdeveniment, atrapant així l’atenció del públic.
Andy Warhol a Caixaforum
Trenta anys després de la seva mort, Andy Warhol (1928-1987) s’ha convertit en el principal referent del moviment pop.
L’exposició que presenta l’Obra Social “la Caixa” juntament amb el Museu Picasso de Màlaga pretén abordar la complexa producció de l’artista nascut a Pittsburgh, amb un èmfasi especial en les transmutacions que experimenta el conjunt del seu llegat durant la seva carrera. A més de donar a conèixer l’artista a una nova generació de públic al nostre país, la mostra permetrà posar l’accent en la naturalesa repetitiva, esquematitzant i artificiosa del seu treball visual durant més de tres dècades de febril activitat creadora. Andy Warhol.
L’art mecànic inclou les icones més emblemàtiques i universals del món creat per Warhol: la llauna de sopa Campbell’s, els retrats de Marilyn Monroe, Jackie Kennedy i Liz Taylor, però també cinema experimental, com els seus Screen Tests o la llegendària instal·lació multimèdia concebuda amb la banda de música The Velvet Underground. La mostra està formada per un total de 352 peces entre pintures, escultures, dibuixos, serigrafies, instal·lacions, llibres d’artista, pel·lícules, portades de discos, pòsters, revistes, objectes i material fotogràfic. Procedeixen de més de 30 prestadors —entre els quals destaca el Museu Andy Warhol de Pittsburgh, que alberga la col·lecció més gran d’obres d’art i materials d’arxiu de Warhol— i permetran als espectadors submergir-se en el fascinant món d’imatges sofisticades i universals de Warhol.