La Calavera de Connemara estrena la temporada del Teatre de Salt

Un thriller divertit i enginyós amb un equip artístic d’alt nivell

Redacció.- Aquest dissabte 3 de febrer a les 21.00 h, arriba al Teatre de Salt La Calavera de Connemara una obra escrita pel dramaturg Martin McDonagh, dirigida per Iván Morales i amb un repartiment de luxe, Pol López (Mick Dowd), Marta Millà (Maryjohnny Rafferty), Oriol Pla (Mairtin Hanlon) i Xavi Sáez (Thomas Hanlon).
McDonagh és el primer autor teatral, després de Shakespeare, al qual Londres li va programar paral·lelament 4 espectacles. El dramaturg irlandès és autor de La reina de la bellesa de Leenane, la seva òpera prima que el va portar a escriure dos episodis més, creant una trilogia juntament a La Calavera de Connemara i El Solitari Oest. De la seva trajectòria també cal destacar la guardonada pel·lícula, Amagats a Bruges.
Aquest relat teatral, projectat sobre una escenografia naturalista, situa a l’espectador a una comarca rural de l’oest d’Irlanda, Connemara, a principis dels anys noranta. Mick després de la pèrdua de la seva esposa Oona, es converteix en l’encarregat de desenterrar els cadàvers que ja fa més de set anys que resten al cementiri local per tal de crear nous espais per als morts nouvinguts. Ha arribat el moment de desenterrar Oona, i els rumors que corrien entre els habitants de la comarca que l’acusen d’haver assassinat la seva esposa ressorgeixen. Per si això no fos poc, aquesta vegada es veurà obligat a treballar amb el bala perduda del poble Mairtin, però que guarda més cops amagats del que sembla.
El director, Iván Morales, és un creador amb una veu i mirada pròpies que en ja havia visitat el Teatre de Salt en edicions anterior amb muntatges com Jo mai o Se de un Lugar; una vegada més dirigeix amb precisió mil·limètrica el seu nou muntatge. Ens convida a una comèdia “negra d’amor i d’ossos” d’aire sinistre i d’humor negre que posa al límit les emocions humanes dels personatges. Aquest espectacle va tenir una gran rebuda entre la crítica barcelonina i ara arriba al Teatre de Salt amb les entrades exhaurides.