Cal·lípolis amplia l’ús eficient dels recursos en l’economia circular

AITASA s'incorpora al projecte amb unes actuacions per valor de 85 milions d'euros

Redacció.- AITASA, empresa que gestiona l’aigua industrial al sector químic del Camp de Tarragona, s’incorpora a Cal·lípolis Next Generation amb 1 projecte format per 4 accions per un valor  total de 85 milions d’euros, algunes de les quals ja estan en procés d’execució.
Els plans presentats per l’empresa tarragonina volen fer un ús eficient dels recursos en l’economia circular i utilització de fonts d’energia renovable, principalment per donar servei a la indústria petroquímica i al Port de Tarragona, i contribuir a la millora de l’entorn natural amb l’augment del tractament i reutilització d’aigua industrial. Aquestes inversions, unides a les previstes per Repsol en el marc de Cal·lípolis Next Generation, contribuiran a garantir la competitivitat i viabilitat de futur del polígon petroquímic.

Més aigua regenerada
El primer dels projectes presentats per AITASA (Aguas Industriales de Tarragona S.A.) es l’ampliació de la capacitat de producció d’aigua regenerada amb un pressupost de 5 milions d’euros. L’ampliació de les instal·lacions ERA (Estació de regeneració d’aigua) cedides a AITASA per l’ACA (Agència Catalana de l’Aigua), té com a finalitat incrementar la capacitat de producció actual d’aigua regenerada, de 5,4 Hm3/any s’ampliarà a 8,7 Hm3/any, fet que comportarà augmentar la reutilització fins a un 25% del consum total d’aigua de la indústria petroquímica.

Nova planta depuradora
La segona proposta és la construcció de la nova planta EDARi (Estació de Depuració d’Aigües Residuals Industrials) conjunta per als polígons químics del Camp de Tarragona amb un pressupost de 30 milions d’euros. La planta tractarà les aigües de les empreses dels polígons petroquímics del Camp de Tarragona, millorant la qualitat abans de ser retornada a medi (mar).