Camallera es torna a convertir en La República de les Paraules Crítiques

Enric Juliana, Rafael Poch, Joan Manuel Tresserras, Gerardo Pisarello, Eulàlia Reguant, Marta Ball-Llosera, Míriam Cano, Jaume Homs, Josep Mas Pla i Josep Maria Balsells són els ponents de La República de les Paraules Crítiques

Redacció.- El IX Camallera Cançó d’Autor continua aquest cap de setmana amb un conjunt d’activitats paral·leles als concerts. Aquest any cal destacar dues xerrades i taules rodones que conviden al públic a reflexionar sobre la situació política actual. Amb el títol Europa, què fer?, Roger Palà, periodista de Crític, moderarà un debat amb Enric Juliana, analista polític i director adjunt de La Vanguardia i Rafael Poch, periodista, analista de política internacional i corresponsal del diari El País. Els  dos ponents convidats radiografiaran el moment polític d’una Europa sacsejada per l’auge de l’extrema dreta. En segon lloc, hi haurà la taula rodona Declaració mediterrània de l’esquerra catalana, una conversa dirigida per Sergi Picazo, periodista de Crític, amb Gerardo Pisarello, primer tinent d’alcalde a l’Ajuntament de Barcelona per BCN en Comú, Eulàlia Reguant, diputada al Parlament de Catalunya per la CUP i Joan Manuel Tresserras, ex conseller de cultura de la Generalitat i president de la Fundació Josep Irla vinculada a ERC. Junts analitzaran el fet de que el 2016 hagi batut el rècord de morts a la Mediterrània causats per la manca de procediments regulars i legals de migració i protecció de refugiats.
Les activitats que conformen la República de les Paraules Crítiques també inclouen un vermut popular, un taller de gelat i un recital a càrrec de Míriam Cano on llegirà poemes de Marina Tsvetaieva, Anna Akhmatóva i textos de la pròpia Alexandra Kol·lontai, per retre homenatge a les noies d’octubre, que també van fer la revolució amb les seves paraules.