Campanya de crowdfunding pels documentals "Bikimel D.O. La construcció d'una veu" i "I tu com ho veus’"

S'han gravat al Taller de Documental Creatiu

El Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison (CCDFB), La Bonne, acaba d’impulsar una doble campanya de crowdfunding per finançar el muntatge i l’edició dels dos documentals que enguany s’han gravat al Taller de Documental Creatiu.
Belkis Vega dirigeix des de fa 9 anys aquest taller, que enguany va ser guardonat amb el XXVII Premi 8 de març Maria Aurèlia Campany 2013 ‘La força del talent’, organitzat per l’Ajuntament de Barcelona. En l’edició d’aquest any, el centre ha sofert una forta retallada del pressupost per la qual cosa només s’ha pogut garantir el finançament del documental fins al rodatge.
La Bonne fa una dècada que treballa per la creació, divulgació, promoció de la cultura i pel foment de la participació i la visibilització de les dones en la creació cultural.
Bikimel D.O. La construcció d’una veu
“Bikimel D.O. La construcció d’una veu” pretén descobrir com es construeix una identitat musical, a través del procés creatiu de la cantant Bikimel fins al seu segon disc, Farrera Can Sons D.O. (2013). La intenció de “Bikimel D.O. La construcció d’una veu” és endinsar-nos en l’univers creatiu de Bikimel, -un univers on la natura i el so tenen una especial significació-, veure la seva evolució com artista, els punts d’inflexió en la seva trajectòria, i contextualitzar la seva proposta artística en l’escena pop rock actual.
Es pot cofinançar el documental aquí a través de la xarxa de finançament col·lectiu Goteo. A canvi, s’ofereixen múltiples recompenses: dvd del documental, entrades per l’estrena del documental o per un concert de la cantant, cd, pòsters o fotografies de l’artista, la col·lecció de documentals de La Bonne, l’oportunitat de conèixer i sopar amb Bikimel i les directores del documental…
 I tu com ho veus’
“I tu com ho veus'” és un documental que proposa fer una mirada al masclisme quotidià; un masclisme que podríem qualificar d’“invisible” o de “micromasclisme”. La primera dificultat es justament trobar el nom exacte per definir-lo i adonar-nos de la seva presencia dia a dia. A traves de les accions i reflexions de tres dones es vol mostrar que aquest masclisme o sexisme està tan arrelat a la nostra societat que moltes vegades passa desapercebut. “I tu com ho veus'” és un documental sobre la magnitud dels petits detalls i d’afrontar dificultats invisibles. Dificultats a les que aquí anomenem masclisme… quotidià!
Es pot cofinançar el documental aquí a través de la xarxa de finançament col·lectiu Goteo. A canvi, s’ofereixen múltiples recompenses: dvd del documental, entrades per l’estrena del documental, la col·lecció de documentals de La Bonne…
 

Etiquetes:
,