Campanya de Teatre Amateur 2023 de Girona

Quinze companyies formaran part del catàleg

Redacció.- La Fundació Casa de Cultura de la Diputació de Girona i la Federació Teatral Amateur Gironina presenten la llista amb les vint-i-dues companyies que formaran part del catàleg de la Campanya de Teatre Amateur 2023.

Seguint el mateix criteri que en les últimes edicions de la campanya, s’han establert tres nivells de selecció amb cinc, quatre i tres actuacions per obra finançats per la Casa de Cultura de la Diputació de Girona en aquells municipis que vulguin programar-les. En total s’han distribuït cinquanta-quatre actuacions, subvencionades amb 500 € cadascuna.

Les tres obres que han obtingut la puntuació més alta del jurat han estat Mort accidental d’un anarquista, del Grup de Teatre Cassanenc, C’est la vie, de Guspira Teatre, totes dues companyies de Cassà de la Selva, i Victòria, de Tequatre, de Figueres. També han estat seleccionades les companyies Alba Nova, de Bescanó; La Inestable Ceretana, de Puigcerdà; la Secció Dramàtica del Centre Catòlic, d’Olot; el Grup de Teatre de Sant Hilari; el Grup de Teatre Esplais, de Castelló d’Empúries; el Teatre Centre d’Arbúcies; la Companyia al Fons a la Dreta, de Girona; I per què no?, de Llançà; IncreIxendo, de Sant Gregori; Aula de Teatre de Maçanet de la Selva; Associació de Teatre Traspunt, de Caldes de Malavella, i Associació de Teatre Can Sagrera, de Vilobí d’Onyar. El catàleg complet es pot consultar a www.campanyadeteatre.cat.

El jurat qualificador l’han format Isidre Ferràndiz, representant d’El Galliner, Centre de Formació Teatral; Maria Àngels Buisac, actriu professional i formadora teatral; Meritxell Yanes, directora i actriu professional, i Daniel Sancho, president de la Federació Teatral Amateur de Girona.

La Federació Teatral Amateur Gironina es fa càrrec de la producció de la Campanya de Teatre Amateur des del moment de la publicació de les bases, amb els terminis d’inscripció, fins als darrers tràmits per justificar les actuacions realitzades, així com de les tasques de comunicació. I també ha coordinat la tascat del jurat.

CAMPANYA DE TEATRE AMATEUR 2022
El 2022 s’han dut a terme, fins avui, setanta-tres actuacions arreu de les comarques gironines i fins a final d’any hi ha previstes un total de setanta-set actuacions. Aquestes clouran amb la Mostra de Teatre Amateur, que tindrà lloc a Caldes de Malavella i que té previstes actuacions tots els dissabtes de novembre i el 3 de desembre, amb l’última representació, la de l’obra De porc i de senyor, amb el Grup de Teatre de l’Esplai de Caldes.