Campi qui Boogie!, el nou festival de música de Boogie Woogie de Barcelona

Arranca el festival amb Boogie Tast, un concert de presentació dels artistes en format de cocktail

La primera edició del Festival Internacional de Boogie Woogie de Barcelona, Campi qui Boogie!, es durà a terme a partir d’avui mateix i fins al 3 de juny a L’Hotel Palace i a la Fàbrica Moritz Barcelona. Quatre dies de concerts amb virtuosos del Boogie Woogie, un estil trepidant de piano basat en el Blues, que es caracteritza per l’execució amb la mà esquerra de determinades figures. 
La proposta, dirigida pel pianista Lluís Coloma, neix amb la intenció de situar Barcelona com a punt de referència dins del circuit internacional de Festivals de Boogie Woogie, amb gran tradició i renom a tota Europa. La nit inaugural serà avui a les 22h a la Fàbrica Moritz Barcelona en un format de cocktail batejat com a Boogie Tast, un concert singular que presentarà els pianistes del festival en un entorn acollidor i proper que donarà la possibilitat de compartir moments únics amb els artistes. 
A L’espai de Fàbrica Moritz Barcelona de la Ronda de Sant Antoni se celebraran dues sessions de Boogie Woogie en format cocktail i vermut: la nit inaugural i la cloenda, Vermut Boogie (3 de juny), amb escenari giratori i la col·laboració de ballarins de Lindy Hop i Swing. L’Hotel Palace (antic Ritz) acollirà els dos concerts principals (divendres 1 i dissabte 2 de juny), amb dos pianos de cua a l’escenari i tres pianistes en acció, rememorant l’esperit festiu del Boogie Woogie. Aquest hotel té una tradició jazzística que es remunta al 1919, i va ser durant anys l’hotel dels Festivals Internacionals de Jazz de Barcelona, on tots els grans de la música hi van oferir sessions inoblidables.
Pianos Puig, distribuïdor oficial dels pianos Fazioli, és la casa de pianos oficial del festival. Aportarà l’elegància i el disseny italià dels seus prestigiosos pianos de cua, a més D’acollir la roda de premsa de presentació i una masterclass a càrrec de Bob Seeley el dissabte 2 de juny a les 11h. 
Aquesta primera edició comptarà amb la participació, a més del propi Lluís Coloma, de Bob Seeley, August Tharrats, David Giorcelli, Manolo Germán i Marc Ruiz. Amb 83 anys, el pianista Bob Seeley (Detroit) és una llegenda viva del Boogie Woogie. Es tracta del darrer pianista en actiu que va aprendre directament dels grans mestres creadors D’aquest estil, com en Meade Lux Lewis, i que encara toca amb L’energia original. El divendres 1 i el dissabte 2 de juny a L’Hotel Palace tindrà lloc la presentació oficial del seu nou CD amb Lluís Coloma, International Boogie Woogie Explosion. A més, el dissabte 2 a les 11 hores, Seeley oferirà una master class, amb jam session final, a la botiga Pianos Puig (C/ Progrés 42).
 
August Tharrats és un pianista de Blues i Swing autodidacta amb un llenguatge personal. Admirador dels pianistes de L’escola de Kansas City com Jay McShann, destaca la seva qualitat interpretativa i honestedat sobre l’escenari. David Giorcelli està intensament influenciat pel pianista nord-americà Al Copley. Aprèn a tocar el piano de forma autodidacta escoltant els vells discos recopilatoris de Rock & Roll. Un dels músics més sol·licitats dins L’escena del Blues, el pianista Lluís Coloma, considerat un mestre en L’estil del Boogie Woogie a nivell internacional, transmet passió en les seves interpretacions enèrgiques i trepidants.
Etiquetes:
,