Cap de setmana D’animació a Lleida

El festival inclou esmorzars amb autors, tallers i demostracions

Lleida acull des del dia 23 de febrer i fins demà diumenge la Mostra Internacional de Cinema D’Animació de Catalunya (Animac). El festival ha portat a Lleida propostes i continguts amb la de fer un homenatge al bon cinema D’animació i als seus autors. Segons L’organització en un moment de saturació de continguts audiovisuals, D’esdeveniments, canals i plataformes es fa
necessari reivindicar la diferència, la personalitat, la capacitat de creació i el talent.

Durant el matí D’avui tindrà lloc un esmorzar amb autors, un taller que revelarà els secrets de L’animació, una adaptació cinematogràfica de les aventures de Tintin i un concert a càrrec de Los Carradine. Al llarg de la tarda el públic podrà gaudir D’una mostra del talent local i de la millor selecció D’animació internacional. L’escola D’animació 9zeros proposa una nova manera de viure L’art de L’animació fent-ne partícips els vianants i donant-los L’oportunitat de ser ells mateixos els personatges animats, en una barreja de taller i ?happening?. La realitzadora premiada als festivals més prestigiosos i nominada als Oscars, Michaela Pavlato combinarà les produccions D’imatge real amb feines en què utilitza la tècnica de L’animació.

Entre les activitats de demà destaca un taller D’animacions amb noves tecnologies, la presentació de L’escola D’animació La Poudrière, una selecció D’animació internacional, entre D’altres.

L’Animac 2009 dóna L’oportunitat de conèixer com es prepara L’artista per a aquest viatge a l’interior de si mateix. Com tradueix i adapta les formes i successos amb els quals es troba. Quin és el motor, el desig imperatiu que li condueix a desaparèixer durant un temps i recórrer en solitari aquests la creació.

Etiquetes: