Cap de setmana D’escenaris amb Temporada Alta

El festival aglutina sis espectacles entre teatre i música aquest cap de setmana

Avui i demà la Sala La Planeta acollirà L’obra ?Ratera? de Roger Bernat. Una sèrie de treballs iniciats amb L’espectacle Domini Públic (2008) i amb la publicació del llibre Querido Público (2009), on diversos autors enraonen sobre la progressiva dissolució de la barrera entre actor i espectador, entre productor i consumidor. Ratera és, segons el mateix Bernat, la frontissa, L’element connector.

L’espectacle Platz Mangel es podrà veure també aquest cap de setmana al Teatre Municipal de Girona, L’obra tracta el tema de la salut des D’un punt de vista social. La peça es desenvolupa en un sanatori D’altitud on s’hi arriba en telefèric i on els pacients són víctimes D’una explotació econòmica i cínica de la malaltia. L’espectacle, dirigit per Christoph Marthaler és en alemany i amb sobretítols en català.

Ryuichi Sakamoto porta a L’Auditori de Girona el proper diumenge ?Playing the Piano?, on el pianista mostra un cop més la seva devoció per la tecnologia. Amb espectaculars projeccions i dos pianos ? un D’acústic i un de midi que li permet fer duets amb ell mateix ? interpretarà cinc peces del seu darrer disc Out of Noise per, a continuació, escollir cada nit al voltant de 15 temes diferents de la seva extensa producció, així com peces clàssiques de compositors com Satie, Bach i Mompou.

Demà La Planeta també acull un espectacle ben singular: un Beckett dirigit pel propi Beckett i representat per un exreclús del penal californià de San Quentin: Rick Cluchey descobreix el teatre de presó, munta una companyia, obté la llibertat i anys més tard coneix Beckett, que L’acaba convertint en el protagonista de Krapp?s Last Tape, L’obra D’un sol acte escrita el 1958 i que des de 1997 Cluchey representa arreu del món.

Dissabte 14 i diumenge 15 el Teatre de Salt representarà L’espectacle ?Les Presidentes’. Després de dos Bernhard ?Ritter, Dene, Voss i Das Kalkwerk- el director escènic Krystian Lupa, figura emblemàtica del teatre polonès i europeu, torna al festival amb la primera obra del controvertit dramaturg austríac Werner Schwab, Die Präsidentinnen. El seu personal estil, particularment provocador per escatològic i degradant, el seu imaginari grotesc i la seva distorsió del llenguatge es troben ka en aquesta peça protagonitzada per tres dones que pertanyen a aquella classe social que preferim no veure: la seva rutina és humiliant, els seus records insípids i el seu llenguatge vulgar.

Etiquetes:
,