Cap de setmana d’Strenes amb Drexler, Dorian, Els Pets, Suu, Doctor Prats, Macaco, Blaumut, Sau 30 i Ramon Mirabet, entre d’altres

L’aposta per bandes emergents com la Ludwing Band, Renaldo & Clara, Sofia Gabanna, Habla de mí en presente o Lal’ba conformen el 50% de la programació

Redacció.- El segon cap de setmana del Festival Strenes arriba amb força després de la inauguració amb Delafé y Las Flores Azules, que van protagonitzar la primera jornada del festival amb un èxit rotund i un concert de retorn que serà difícil d’oblidar.

El divendres 1 d’abril el públic del festival gironí podrà gaudir de la nova proposta de Coque Malla que combina teatre i música a “Mi nombre es Coque Malla. Una confesión musical”, i que tindrà lloc a l’Auditori de Girona. El mateix divendres a La Mirona se celebrarà el concert de la mítica banda barcelonina Agua Bendita, que celebra 30 anys amb una gira basada en Amén i Grita Libertá, les dues primeres maquestes debut del grup.

Dissabte 2 d’abril al matí al Centre de Creació Musical La Marfà actuaran Les Montses, presentant el seu tercer treball Enlaire, i varis grups gironins que assagen al mateix centre La Marfà. A l’Auditori de Girona arribarà Alegría, el nou treball discrogràfic que Sergio Dalma estrenarà en aquesta cita al Festival Strenes. El sabadellenc combinarà el nou disc amb els seus grans èxits de sempre per oferir al seu públic una nit molt especial. Al Teatre Municipal hi encetarà la seva gira de celebració de 30 anys la banda berguedana Brams, amb una proposta pensada per les distàncies curtes que repassa tres dècades de música, història i compromís col·lectius amb Brams30. La cloenda del cap de setmana serà a càrrec de Ginestà, els germans Júlia i Pau Serrasolsas, que presenten el seu nou i tercer disc Suposo que l’amor és això.

L’Strenes presentarà al llarg d’aquesta edició més de quaranta estrenes, en una programació paritària amb a la presència de dones en un 50% de les formacions. Destaquen les estrenes en directe dels nous discos de Jorge Drexler, Dorian, Marina Rossell, Els Pets, Els Catarres Suu, entre d’altres. En una clara aposta per les noves propostes musicals, l’Strenes compta amb un 50% de la programació protagonitzada per artistes emergents com La Ludwing Band, Sofia Gabanna, Renaldo&Clara, Habla de Mí en Presente, Lal’ba o Maio.

A més a més, en aquesta edició de 10è aniversari, el festival recupera els concerts de la Pujada de Sant Domènec, un dels racons més romàntics del món segons National Geographic, també mantindrà els icònics concerts de la Catedral, i programarà als barris gironins amb una clara intensió de descentralitzar l’oferta cultural del Barri Vell. L’Strenes també inicia un ambiciós projecte educatiu per tal d’acostar nous públics a la cultura, que enguany compta amb la participació del popular cantant Alfred Garcia, que farà xerrades a l’IES Santiago Sobrequés i als i les alumnes d’ESO de l’Institut Narcís Xifra i Masmitjà.