Cap de setmana d’Strenes amb las Tanxugueiras, Viva Suecia, 31 FAM, Andrea Motis i Marco Mezquida

També hi actuaran Triquell, Figa Flawas, Adriano Galante, Malson Atmosfèric, Doble & Hugsound i L’últim Elefant

Redacció.- El primer concert d’aquest segon cap de setmana d’Strenes serà el d’Adriano Galante aquest divendres a la tarda a la plaça del Vi de Girona amb entrada lliure. Galante pre-estrenarà en directe el seu nou disc TODA UNA ALEGRÍA, que es publicarà el 5 de maig. Al vespre, les gallegues Tanxugueiras actuaran per primera vegada a Girona presentant el seu disc Diluvio al Teatre Municipal. I, a La Mirona de Salt, hi haurà un doble concert de música urbana amb 31 FAM, que han triat l’Strenes per fer la presentació del seu nou disc Bona fe i el seu nou espectacle, i amb els gironins Doble & Hugsound, que formen part de la secció Talent Gironí del festival.

Dissabte Triquell serà un dels plats forts d’aquest segon cap de setmana del Festival Strenes, actuarà a un Teatre Municipal ja sold out, en el que serà el seu primer concert i on presentarà el seu nou disc Entre fluids. Altres concerts destacables de dissabte seran el nou espectacle del prestigiós duet de jazz Andrea Motis i Marco Mezquida a l’Auditori de Girona, i el concert de Viva Suecia a la sala La Mirona. El grup d’indie actuarà per primera vegada a Girona dins la gira del seu darrer disc El amor de la classe que sea i obrirà la nit el pop-rock dels gironins L’últim Elefant. A més a més, durant la tarda a l’Estació Espai Jove de Girona hi haurà dos concerts amb entrada lliure. Actuaran Malson Atmosfèric, un dels grups que més sona de l’escena urbana gironina, i Figa Flawas, una de les bandes revelació d’aquest darrer any de l’escena urbana catalana amb cançons magnètiques com el seu darrer single “Mussegu”.

PRÒXIMS CONCERTS DE L’STRENES
Fins al 6 de maig a Girona i del 4 fins al 26 de maig a Barcelona, el Festival Strenes tornarà a acollir les principals estrenes musicals del país, esdevenint de nou el tret de sortida a la farcida temporada de festivals de casa nostra. L’Strenes comptarà amb les estrenes d’alguns dels discos, gires i espectacles més esperats de l’any.

Algunes de les estrenes absolutes que acollirà el festival aquest any són les de Sílvia Pérez Cruz, que ha triat el festival per fer l’estrena absoluta del seu nou àlbum Toda la vida, un día al Teatre Municipal i ja ha exhaurit les entrades, i Anna Roig, que torna als escenaris i ho farà a l’Auditori en estrena absoluta del seu darrer disc Aportar bellesa al món. A més a més, Luz Casal presentarà per primer cop a Catalunya, en un concert ja sold out, el seu esperat nou disc Las ventanas de mi alma a l’Auditori després de més de cinc anys de silenci discogràfic. També hi haurà estrenes a Girona com les de Els Amics de les Arts, que tornen a les Escales de la Catedral on faran dos concerts, que ja han penjat el cartell de sold out, per presentar el seu nou àlbum Allà on volia; la guanyadora d’Eufòria Mariona Escoda, que presentarà a l’Auditori el seu nou disc D’una altra manera; i The Tyets, una de les grans bandes urbanes de casa nostra, que presentaran el aclamat nou disc Èpic Solete a La Mirona de Salt amb totes les entrades venudes.

D’altra banda, a l’Strenes també s’hi estrenaran espectacles tan especials com la celebració dels 10 anys de carrera dels Blaumut al Palau de la Música de Barcelona, la dels 20 anys de carrera de la Beth al Teatre Municipal i la dels 10 anys del “Jo mai mai” de Joan Dausà per partida doble a les Escales de la Catedral amb totes les entrades venudes.

Com és habitual, els grups emergents del país tenen un espai molt important a l’Strenes: Julieta actuarà a la sala Paral·lel 62 de Barcelona on presentarà part del seu nou disc; el grup montserratí Lal’Ba, que presentarà en estrena absoluta a La Mirona de Salt el seu esperat nou disc No hi ha dies Dolents i Porto Bello actuaran a La Marfà de Girona on tocaran noves cançons. A la Pujada de Sant Domènec, el públic podrà descobrir en directe els nous treballs del grup d’electrònica B1N0, de la cantautora barcelonina de nou pop Ven’nus, el cantautor formenterenc Caïm Riba, de la cantautora balaguerina d’indie Le Nais i de la cantautora d’influències jazz, pop i neo soul Sara Terraza.