90.000 espectadors a la darrera edició de l'Acústica

El festival també deixa enrere moments irrepetibles amb el Concert de 25 anys de carrera d’Albert Pla

La tretzena edició fa palès el bon estat de forma de l’Acústica. Aquest increment de públic, 10.000 espectadors mes que l’any passat, ve marcat per la jornada de dijous i especialment la de divendres, que ha estat la nit més massiva de la historia del festival. Els concerts al Teatre Jardí i la plaça Gala-Salvador Dalí registren pràcticament un 100% d’ocupació i evidencien l’encert de fer conviure el públic popular amb aquell que opta per propostes de format íntim i de pagament. Els canvis estructurals d’aquesta edició han ajudat a esponjar el públic assistent que ha pogut veure els concerts amb més comoditat.

La tercera edició de l’Acustiqueta, la programació diürna, s’ha convertit en el festival familiar de referència del país. No només a nivell de convocatòria de públic, sinó de la qualitat dels espectacles programats, on ha destacat l’estrena de la producció Heavy per Xics o el tribut a Michael Jackson.

Txarango, Els Pets, Joan Dausà, Gerard Quintana i Xarim Aresté, Fundación Tony Manero i La Troba Kung-Fú han estat els concerts més multitudinaris del festival. L’èxit aclaparador de La Iaia, Oques Grasses i Joana Serrat els reafirma com als grups que s’han consolidat aquesta temporada. Cal destacar també la bona acollida que han tingut propostes més properes a la cançó d’autor com Tomeu Penya, Beth, Enric Montefusco o Halldor Mar.

L’Acústica 2014 també deixa enrere moments irrepetibles amb el Concert de 25 anys de carrera d’Albert Pla, la intensitat del concert de Sílvia Pérez Cruz i Raül Fernàndez, la complicitat de Manel a la plaça Museu Dalí, l’homenatge d’Aute acompanyat de Cesk Freixas i Joanjo Bosk en record dels bombardejos de la Guerra Civil a Figueres i els duets inèdits que es van viure al concert del 5è aniversari de l’Acústik de La Vanguardia.