Carla Conangla i Johaness Gray, guanyadors ex aequo del Guardó Internacional Pau Casals per a Joves Violoncel·listes 2018

Per primer cop, són dos els joves intèrprets que es reparteixen per igual la dotació econòmica resultant de la suma del primer premi i de l’accèssit del Guardó

Redacció.- Carla Conangla (Sant Cugat del Vallès) i Johannes Gray (Chicago) són els guanyadors de la 34a edició del Guardó Internacional Pau Casals per a Joves Violoncel·listes 2018, que organitza i atorga la Fundació Pau Casals(Premi Nacional de Cultura 2018). Els guanyadors s’han imposat als altres quatre finalistes durant les audicions finals que s’han celebrat avui a l’Escola Municipal de Música Pau Casals del Vendrell al llarg del matí. El jurat ha lliurat també dues mencions d’honor a Amarilis Dueñas (Valladolid) i Lluc Pascual (Tèrmens, Lleida), els dos candidats més joves.
Per primer cop en la història del Guardó, són dos els joves premiats amb el màxim reconeixement“Per les seves virtuts i expressivitat musical, el jurat ha decidit per unanimitat fondre el primer premi de 18.000 euros i l’accèssit, de 6.000, i atorgar ex aequo el guardó d’enguany”, ha explicat Jordi Pardo, president de la Fundació Pau Casals. Cadascun dels guanyadors s’ha endut 12.000 euros, el prestigi de fer-se amb aquest premi, així com assessorament musical en les seves carreres i acompanyament per a la seva promoció artística.
Marta Casals Istomin, vicepresidenta i cofundadora de la Fundació Pau Casals que presideix el jurat que ha atorgat el premi, ha destacat l’alt nivell i preparació dels candidats. “Amb la gran competència que hi ha al món de la música, sobretot, arreu d’Europa, rebre aquesta distinció és una oportunitat i volíem que fos per a tots dos”, ha declarat la vídua de Pau Casals.
Durant tot el matí, de les 10h a les 14h, i en una sessió oberta al públic, els sis aspirants al Guardó han anat passant per l’escenari de l’auditori de l’Escola per tal d’interpretar durant 30 minuts peces de violoncel sol i d’altres amb acompanyament de piano davant del jurat. Més d’un centenar de persones han assistit a les audicions gratuïtes, una trentena de les quals eren estudiants de l’ESMUC, el Conservatori Superior de Música del Liceu i el IEA Oriol Martorell de Barcelona. Per primer cop també, les audicions han pogut seguir-se en directe i per streaming a través del compte de Facebook de la Fundació (@Fundació Pau Casals).
Acabades totes les interpretacions, el jurat s’ha reunit per deliberar i ha fet públic el seu veredicte a primera hora de la tarda. El jurat d’aquesta edició ha estat integrat per violoncel·listes de gran prestigi internacional com són Marc Coppey, Alban Gerhardt, Frans Helmerson i Arnau Tomàs, guanyador del mateix Guardó el 1991. Marta Casals, vídua de Pau Casals, ha presidit el jurat.
El Guardó Internacional Pau Casals per a Joves Violoncel·listes compta amb la col·laboració especial de la Fundació Banc Sabadell.