Carles Belda presenta "Monstres of Rúmbia"

L'acordionista ha impulsat un àlbum recopilatori amb els grups de la història de la rúmbia vallesana distribuït amb Enderrock i Vallesos

L’acordionista i activista musical Carles Belda presentarà l’espectacle i el disc recopilatori “Monstres of Rúmbia” el proper dimecres 10 de febrer a les 13 h a la taverna clàssica La Vinya del Senyor (Plaça Santa Maria, 5, Barcelona). L’acte comptarà amb la presència del músic i principal impulsor de la rúmbia, que farà un recorregut per l’atles sonor referencial d’un nou estil contemporani nascut al Vallès, i dels directors editorials de les revistes Enderrock i Vallesos, que s’han implicat en el projecte.
La presentació es clourà amb una cercavila musical des de la Plaça de Santa Maria fins al Born Centre Cultural, com a preludi del concert de presentació.

La rúmbia és un estil autòcton vallesà que fusiona la rumba i cúmbia, i que parteix de l’esperit dels tradicionals balls de gitanes i que al llarg de dues dècades han defensat grups referencials des de Dusminguet i Pomada, fins a Tetuà, Batak i Víctor Pedrol. El projecte “Monstres of Rúmbia” s’ha materialitzat en un espectacle en directe i en disc recopilatori que han distribuït les publicacions Enderrock i Vallesos, que ha comptat amb el suport del Consell Comarcal del Vallès Oriental.

L’espectacle “Monstres of Rúmbia” s’estrenarà en directe a Barcelona el dijous 18 de febrer (20 h) en el marc del cicle de música i vins “Born de Cançons”, amb un cartell col·lectiu i participatiu. Al concert hi actuaran una quinzena de ‘monstres de la rúmbia’ encapçalats per Carles Belda i Joan Garriga (La Troba Kung-Fú).

Al llarg del mes de març la rúmbia també entrarà a les aules d’una quinzena d’Instituts de Secundària de Barcelona i comarques de la mà de Carles Belda, a través del cicle Músic del Mes. Aquesta iniciativa pedagògica està organitzada per Enderrock i té el suport de l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB), el Consorci d’Educació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya.