Carles Lama i Sofia Cabruja tanquen el Hammerklavier

Els artistes oferiran la Suite Espanyola D'Albèniz i el Don Quixot de Basomba, entre D'altres.

El Cicle Internacional de Piano Hammerklavier 2009 va culminar ahir amb un concert dedicat a la música espanyola a càrrec dels artistes internacionals Carles Lama i Sofia Cabruja, un dels duets espanyols amb més projecció a L’exterior. L’Ateneu Barcelonès ha acollit el cicle des del 7 de març fins ahir dissabte.
Entre les obres que van interpretar hi ha les peces la Suite Espanyola D’Albèniz i el Don Quixot de Basomba. Altres peces de Moszkowski i de Falla, van arrodonir tota la programació. Reconeguts i estimats pel públic i la crítica, han desenvolupat un estil únic en la interpretació del repertori a quatre mans. Han actuat arreu D’Europa, Amèrica i Àsia, a les principals ciutats: París, Londres, Roma, Praga, Tokio, Kuala Lumpur, Moscou, St. Petersburg, etc. Han estat solistes amb la London City Chamber Orchestra, la Simfònica de Sao Paulo, L’Orquestra de Cambra de Tokio o la Filharmònica de Malàisia, entre altres. Han efectuat nombrosos enregistraments discogràfics, així com per a RNE, Catalunya Música, Radio France, BBC London i Classic FM Australia.

El cicle, que ha reunit més D’un miler D’espectadors i ha tingut la sonata com a protagonista ?pràcticament se n?han escoltat a cadascun dels concerts, va començar el passat dissabte 7 de març amb L’artista Juan Marcelo Balat, que va interpretar en el concert D’obertura la 1a Sonata de Ginastera, així com obres de Granados i Chopin. El 14 de març va ser el torn de Ruth Lluís, que va deleitar al públic assistent amb la inspirada i romàntica Sonata op.110 de Beethoven i altres obres D’Albéniz i Falla. El 21 de març va actuar la pianista Elisabeth Väth Schadler, que va interpretar una de les nombroses sonates de Haydn, així com els Impromptus op. 142 de Schubert. El dissabte 28 de març, la italiana Manila Santini va interpretar L’apassionada i virtuosa Sonata en si menor de Chopin, la número 3, entre D’altres peces.