Carles Zafon guanya el XIIè Premi El lector de L’Odissea amb la novel·la Breu tractat sobres les il·lusions òptiques

Dotat amb 13.000 euros, el premi està organitzat per per la llibreria L'Odissea, Edicions Proa, L'Ajuntament de Vilafranca i el Consell Comarcal de L'Alt Penedès

L’escriptor Carles Zafon ha estat guardonat amb el XIIè Premi de Narrativa El lector de L’Odissea per L’obra Breu tractat sobre les il·lusions òptiques. El premi, dotat amb 13.000 euros per a L’autor i amb la publicació de L’obra per part D’Edicions Proa a la seva prestigiosa col·lecció A Tot Vent, es va lliurar divendres divendres a L’Auditori de Vilafranca.

L’obra guanyadora

L’Anna Orteu és una dona de mitjana edat i mare de tres criatures que viu una vida monòtona de mestressa de casa. En Romà Vinyals és un agent comercial de productes de cosmètica que té la passió de la poesia. En Jaume Sensat és un metge que ha acabat triomfant com a conductor D’un programa radiofònic nocturn que tracta de sexe. Circumstàncies ben diverses aboquen els tres personatges a la necessitat D’escriure una novel·la i, en conseqüència, reflexionar sobre les seves vides. A Breu tractat sobre les il·lusions òptiques L’autor utilitza els protagonistes de la història per jugar amb la realitat i la ficció i mostrar-nos fins a quin punt la creació literària no és més que una gran il·lusió. El Consell de Cent Lectors que en el seu moment va elegir finalista Breu tractat sobre les il·lusions òptiques va valorar L’originalitat de la seva estructura formal i el dinamisme de la narració. De la mateixa manera, també es va valorar el fet que les tres històries que D’entrada es presenten com a paral·leles i independents acabin convergint en un final brillant.

L’autor

Llicenciat en Medicina i Cirurgia, Carles Zafon i Llopis (Barcelona, 1965) és especialista en endocrinologia i nutrició i resideix a Parets del Vallès. A part de publicacions estrictament científiques, la relació amb la literatura va començar amb la publicació de la novel·la L’Harúspex (2004), i el recull de narracions Elementa (2007). L’any 2008 va publicar la novel·la Cecília (2008), sobre el moviment espiritista del segle XX.