Carlos Saura exposarà els seus "Fotosaurios" a la Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya

Durant el mes d'abril es podrà visitar l'exposició del cineasta.

Del 2 al 30 d’abril, l’Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI) de Lleida, en el marc de la 20 Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya, acollirà l’exposició “Fotosaurios” del prestigiós cineasta, fotògraf i escriptor espanyol Carlos Saura.
L’exposició comptarà amb 40 fotografies realitzades i posteriorment pintades per ell i que ell mateix anomena “Fotosaurios”.
Carlos Saura ha declarat que aquesta obra neix de les fotografies que va realitzar en els seus freqüents viatges a Madrid des del poble on viu de la Sierra de Guadarrama, com ell diu: “al principi per provar objectius i màquines fotogràfiques i més tard per simple curiositat, vaig fer un munt de fotografies dels meus companys de viatge”.
Sense pretendre exposar per les característiques tan íntimes i personals de les fotografies, i com no disposava del permís per publicarr-les, se li va ocórrer que l’única forma de fer-ho era dibuixant-hi sobre fins al punt que fos impossible reconèixer a les persones retratades. I ho va fer durant deu anys amb diverses temàtiques.
L’exposició de “Fotosaurios” es va inaugurar a Madrid i des de llavors ha comptat amb diverses exposicions i s’ha editat un llibre .
Carlos Saura es defineix com “un fotògraf que defenso la fotografia sense manipulacions ostensibles, però el que jo els presento ara s’aproxima més a la pintura, sent una altra cosa.” I declara: “Hi ha persones amb més talent que jo, que fan millors pel lícules que jo, millors fotografies, que escriuen millor, que dibuixen i pinten millor, però el que jo faig no hi ha ningú que ho faci com jo. Amb aquesta seguretat, que no implica autocomplaença, sinó més aviat la satisfacció d’un treball que ocupa un espai ja important en la meva vida i que està més a prop de la improvisació que d’una altra cosa, es presenten ara davant vostès alguns del meus ” Fotosaurios”.