Carme Canela i Jordi Matas presenten el seu nou disc, premiat com a millor proposta innovadora de jazz 2010

'Canela canta Matas' és el nom del treball

La cantant Carme Canela, una de les veus més reconegudes del jazz del nostre país, presentarà la setmana vinent a Barcelona el seu darrer disc ?Canela canta Matas’. En aquest nou treball, la vocalista interpreta un repertori creat a mida pel guitarrista Jordi Matas en la seva estrena com a lletrista. El disc ha estat distingit amb el premi a la millor nova proposta de jazz de L’any en la desena edició dels Premis Enderrock que s’han fet públics aquest mes de març. Aquest valuós reconeixement, que es concedeix per votació popular, consolida la formació com una de les propostes més sorprenents del jazz català contemporani. El dijous 24 de març, Carme Canela i Jordi Matas presentaran el nou disc amb una actuació a la sala Jamboree de Barcelona que iniciarà oficialment la gira de concerts D’aquest espectacle.

Tot i la seva dilatada trajectòria, és la primera vegada que Carme Canela i Jordi Matas pugen a L’escenari amb un projecte conjunt. Els acompanyen en aquesta aventura dos acreditats músics, L’Albert Sanz als teclats i en David Xirgu a la bateria. El treball que presenten és un disc més proper al pop que no al jazz que ens permet descobrir un nou vessant de la reconeguda cantant.

Carme Canela s’ha deixat seduir pel particular univers de Jordi Matas. ?Canela canta Matas’ recull vuit cançons originals escrites i composades expressament per ser cantades per la vocalista. Les lletres de Matas reflecteixen la intensitat D’un univers molt personal. L’àlbum no només parla amb vivesa dels fets de la vida quotidiana sinó que els expressa sota un ric fons musical que flirteja amb el pop i la cançó. El disc surt a la venda aquest mes de març coincidint amb L’inici de la gira de la formació.

?Canela canta Matas’ ha estat escollida com a millor nova proposta de L’any pels lectors de la revista especialitzada ?Jaç?, que edita el Grup Enderrock. El disc ha rebut la màxima distinció en la seva categoria en els prestigiosos premis que organitza aquest grup editorial per reconèixer els millors discos i artistes catalans. L’elecció es porta a terme per votació popular des de fa deu anys. En aquesta edició, el treball de Carme Canela i Jordi Matas ha estat escollit pel 23,1% dels votants com la proposta més innovadora de totes les que han vist la llum en el món del jazz al llarg del 2010 a Catalunya.

Amb més de vint-i-cinc anys de trajectòria, Carme Canela s’ha consolidat com una de les veus de més prestigi en el panorama del jazz del nostre país. La seva carrera com a cantant ha estat marcada per la capacitat D’afrontar amb solidesa estils tan variats com la rumba, la música brasilera o el jazz, entre altres. La seva experiència musical és un bon exemple D’això i comprèn col·laboracions amb artistes molt diversos que van des de Joan Manuel Serrat o Gato Pérez fins a músics de L’àmbit jazzístic nacional i internacional com Perico Sambeat, Lluís Vidal, Guillermo Klein, Bruce Barth o Kurt Rosenwinkel. Carme Canela ha actuat als prestigiosos The Village Vanguard i al Zankell Hall del Carnegie Hall a Nova York i ha participat en formacions del nivell de L’Orquestra de Cambra del Teatre Lliure, L’Orquestra Nacional de Cambra D’Andorra o les Big Band del Taller de Músics i la de Jazz de Terrassa.

Carme Canela ha estat guardonada amb els premis: ?Solista vocal de L’any?, atorgat per L’Associació de Músics de Jazz de Catalunya (1993,1995,1998, 2000, 2001, 2002 i 2003); el premi ?Disc Català de L’Any? que atorga Ràdio 4 per ?Introducing Carme Canela & Trio? (1997); el premi ?Disc de L’any? atorgat per l´Associació de Músics de Jazz de Catalunya pel disc ?Cravo e Canela? (2000) i el premi ?ARC? en L’apartat de jazz i noves tendències (2004).

Per la seva part, Jordi Matas és un dels músics més eclèctics de l’escena del jazz català. S?ha format al Taller de Músics de Barcelona i ha estat L’impulsor de projectes tan diversos com Hat, Jordi Matas Quintet o L’Orgànic Trio. Amb ?Canela canta Matas’ s’endinsa per primer cop en la faceta de lletrista. Anteriorment, ha estat guardonat amb els premis ?Artista revelació de l’any 2003? i ?Millor guitarrista de l’any 2004? per l’Associació de Músics de Jazz i Música Moderna de Catalunya. També ha rebut el premi ?Injuve 2006?, i el premi ?Gira Ressons 2007?, amb Jordi Matas Quintet. Al vessant artístic cal afegir la seva tasca com a productor musical. En aquest sentit destaca el treball amb formacions com Juliane Heinemann i Animic, o la producció del disc que ara treu al mercat.

La gira de presentació oficial del disc ?Canela canta Matas’ arrenca el pròxim dijous 24 de març. La sala Jamboree de Barcelona serà l’escenari del primer concert, que es durà a terme en una doble sessió a les 21:00h i a les 23:00h. Els pròxims mesos, L’espectacle es podrà escoltar a les sales més emblemàtiques D’arreu de Catalunya.

Entre D’altres, ja estan confirmades les actuacions al Casino de Granollers (25 de març), a la sala El Sielu de Manresa (14 D’abril), a El Racó de La Palma de Reus (29 D’abril), a la Jazz Cava de Terrassa (30 D’abril), als ateneus de Sant Feliu de Llobregat i Banyoles (27 i 28 de maig) i al Cicle de Música Pati de Can Comes de Pineda de Mar (15 de juliol). ?Canela canta Matas’ ha estat, a més a més, una de les propostes seleccionades per al Circuit Ressons Jazz, que organitzen el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i l’Associació de Músics de Jazz i Música Moderna de Catalunya per facilitar la circulació dels músics del país per tot el territori.

?Canela canta Matas’ (Discmedi) és el sisè disc de la cantant, que ha publicat anteriorment: ?Introducing Carme Canela & Trio? (Fresh Sound New Talent,1996); ?Cravo e Canela? (FreshSound New Talent, 1999); ?Iris’ (FreshSound New Talent, 2003); ?Univers Miles’ (FreshSound New Talent, 2004) i ?Els nostres estàndards’ (Karonte-Contrabaix, 2006). També ha participat en L’enregistrament D’una trentena de discs amb els millors músics de jazz del moment.

Per la seva banda, Jordi Matas havia publicat fins ara cinc discs: ?All that Matas’, amb Jordi Matas Quintet (Fresh Sound New Talent 176); ?Racons’, amb Jordi Matas Quintet (fsnt 236); ?Hi ha?, amb HAT (fsnt 294); ?Landscape?, amb Jordi Matas Organic Trio (fsnt 304) i ?Local Hat’ amb HAT.

Etiquetes:
, , ,