Carme Riera, Premi Trajectòria 2014

L’acte de lliurament se celebrarà el dia 12 de setembre a la tarda a La Setmana, instal·lada a l’avinguda de la Catedral de Barcelona.

El Premi Trajectòria guardona cada any una personalitat vinculada al món de la cultura catalana.

Carme Riera és catedràtica de literatura espanyola a la UAB i autora de contes i novel·les. El 1975 es va donar a conèixer amb el llibre de relats, Te deix, amor, la mar com a penyora. Ha publicat més de 30 llibres i la seva obra ha estat traduïda al castellà, grec, holandès, alemany, anglès, italià, hebreu, portuguès, romanès, francès, turc, àrab, rus, eslovè i estonià.

La seva novel·la Dins el darrer blau (1994) obtingué els premis Josep Pla, Crexells i la Lletra d´Or, a més del Premio Nacional de Narrativa, que per primera vegada s’atorgava, a una obra en llengua catalana, i el Premi Internacional Vittorini. La novel·la Cap al cel obert obtingué el Premi de la Crítica de Serra d’Or i Nacional de Literatura i La meitat de l’ànima fou guardonada amb el Premi Sant Jordi (2003) i el Maria Àngels Anglada (2005).

L’any 2002 ingressà a l’Acadèmia de Bones Lletres de Barcelona i el 2013 a la Real Academia Española.

“Escriptora mallorquina, amb una obra sòlida i amb reconeixement per part de la crítica i dels lectors… Carme Riera és, sens dubte, un excel·lent Premi Trajectòria”. Montse Ayats, Presidenta de La Setmana