Carme Solé Vendrell presenta el llibre "Why?" al Palau Robert

Els beneficis de la venda de la publicació es destinaran a programes socials de Sant Joan de Déu

Redacció.-La il·lustradora Carme Solé Vendrell presentarà el llibre “Why?”, sobre la campanya amb aquest nom que denuncia la constant vulneració del drets dels infants arreu del món, al Palau Robert, on es presenta l’exposició  que celebra els seus 50 anys de trajectòria professional. Els beneficis de la venda de “Why?” es destinaran a programes socials de Sant Joan de Déu.

Un dels àmbits de l’exposició  “Per què? Carme Solé Vendrell” està dedicat a la campanya Why?, com també l’espectacular muntatge que es pot veure a la façana lateral del centre amb 60 pintures acríliques. Les imatges d’aquests nens pintades sobre llençols també es troben en balcons de la ciutat per portar l’art i un missatge de denúncia al carrer.
El llibre presenta la campanya Why? i els rostres dibuixats per la il·lustradora de nens i nenes que veuen vulnerats els seus drets més fonamentals. Carme Solé Vendrell, amb la col·laboració del cantautor Jaume Escala,  ha volgut donar veu, mitjançant la seva pintura, als infants que no la tenen (i que veuen vulnerats els seus drets més fonamentals). La il·lustradora va considerar que aquests infants havien de sortir al carrer, pintant teles amb traços negres de rostres de criatures i penjant-les al balcons perquè tothom els pogués veure, transformant al mateix temps els carrers de la ciutat de Barcelona en una galeria d’art.
En benefici de la infància en risc
Els beneficis de la venda de ‘WHY?’ es destinaran a programes socials de Sant Joan de Déu per a la infància en risc. Projectes de suport a famílies refugiades que acull el centre de Sant Joan de Déu de Manresa, famílies ateses als centres d’acompanyament a la salut mental que té la institució a Lleida i Sant Boi de Llobregat o famílies ateses al centre infantil de referència, l’Hospital Sant Joan de Déu Barcelona.