Cartell de luxe al Jazz Festival L'Estartit amb dos titans del gènere, Dave Holland i Kenny Barron

La jove banda catalana The Gramophone Allstars posarà punt final a la programació amb una Big Band a ritme jamaicà

Passat l’equador, el Jazz Festival L’Estartit encara la recta final amb un dels plats forts de la programació, el duo format per dos autèntics titans del jazz, l’avantguardista contrabaixista Dave Holland i l’estilista del bebop Kenny Barron que dimecres 5 d’agost presentaran a l’escenari de la plaça de la Llevantina el seu treball conjunt, The Art of Conversation (2014), una col·lecció d’estàndards i temes originals entrelligats amb orfebreria jazzística per aquests dos mestres de la improvisació.

El dimecres 12 d’agost, la jove banda catalana del saxofonista bisbalenc Genís Bou The Gramophone Allstars posarà punt final a la segona edició del Jazz Festival L’Estartit amb una suggeridora proposta de Big Band a ritme jamaicà. 

Dave Holland és un dels contrabaixistes més destacats del jazz d’avantguarda. Kenny Barron és un pianista de toc líric i tècnica impecable i un estilista del bebop. El 2012 van formar un duo i malgrat els seus estils dispars, l’empatia i la química que destil·len s’ha materialitzat en el disc The Art of Conversation (2014), en el qual els dos músics exhibeixen el seu mestratge en un grapat de temes propis així com temes de Thelonious Monk, Charlie Parker i Duke Ellington i Billy Strayhorn que interpretaran en el seu concert al Jazz Festival L’Estartit.  Precisos i atents al detall, Holland i Barron es compenetren a la perfecció sobre l’escenari i tot i respectar els temes no propis que interpreten els fan seus donant-los un segell personal que fa que el seu art de la conversa sigui tot un plaer d’escoltar.

Com en el Festival de Torroella, el Jazz Festival L’Estartit, organitzat també per Joventuts Musicals de Torroella de Montgrí, vol ser un espai on els joves músics amb talent també puguin compartir cartell al costat dels grans noms internacionals. L’aposta jove d’aquesta segona edició del Festival és The Gramophone Allstars Big Band, la banda liderada pel saxofonista bisbalenc Genís Bou que compta amb la carismàtica veu de Judit Neddermann. The Gramophone Allstars presenten el seu últim treball, Jazzmaica, una suggeridora proposta de Big Band a ritme jamaicà que busca el punt de trobada entre la música afroamericana de la dècada dels seixanta i els ritmes de l’illa caribenya. Temes clàssics de Stevie Wonder, Sam Cooke, Ray Charles, The Winstons, The Jackson Sisters o Smokey Robinson prenen una nova dimensió en clau jamaicana.