El Castell Gala Dalí de Púbol i el Teatre-Museu Dalí de Figueres obren de nits

Fins el 2 de setembre el Teatre-Museu Dalí de Figueres torna a obrir de nits. I, per primer any, també ho farà el Castell Gala Dalí de Púbol en un format molt exclusiu. 

Redacció.- El Teatre-Museu Dalí, l’objecte surrealista més gran del món, va ser dissenyat i concebut pel mateix Salvador Dalí per tal d’oferir al visitant una veritable vivència que l’introduís en el seu univers captivador i singular. Sota la llum de la lluna, la cúpula i el pati del Cadillac es converteixen en una experiència única, d’una bellesa enlluernadora i diferent de la visita diürna. Amb un aforament limitat a 500 persones, la visita nocturna permet descobrir i gaudir l’obra i el pensament del geni, i incrementa, sense cap mena de dubte, el seu caràcter excepcional.
Per la seva banda El Castell Gala Dalí de Púbol representa un lloc molt significatiu en la creació daliniana: una prolongació de Portlligat dotada de personalitat pròpia. És el regal de Dalí a Gala, la seva dama, a la qual ret vassallatge, i un recinte al qual l’artista no pot accedir sense el seu permís escrit. Durant la posta de sol, s’ofereixen visites guiades al castell per a petits grups en absoluta exclusivitat. Un cop acabada la visita, els participants poden gaudir del jardí i d’una copa de cava sota la llum de la lluna. Una experiència sorprenent per conèixer i viure el regal que Salvador Dalí va fer a Gala, la seva esposa i musa.
Foto: Josep Algans