El Castell de Miravet celebra el Mirarock 2019 el dissabte 28 de setembre

Els grups Doctor Prats, Suu i la Soul Machine mantenen la seva presència al concert.

Redacció.- El Mirarock 2019 se celebrarà finalment el dissabte 28 de setembre després que la cita inicial, programada pel passat 29 de juny, se suspengués a causa de l’incendi forestal que aquest estiu va afectar a les comarques de la Ribera d’Ebre, les Garrigues i el Segrià.

L’Agència Catalana del Patrimoni Cultural i l’Ajuntament de Miravet han escollit la nova data després que el passat 27 de juny decidissin suspendre i posposar el festival davant la situació d’emergència creada per l’incendi forestal i en solidaritat cap a les persones afectades.

Tant l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural, com l’Ajuntament  de Miravet, han avançat que el Mirarock col·laborarà amb l’entitat Rebrotem, nascuda arran de l’incendi i que té com a objectius promoure la solidaritat envers les persones afectades i impulsar accions destinades a preservar i potenciar la pagesia i la ramaderia i salvaguardar el territori. En aquest sentit, des de l’organització del Mirarock estan convençuts que el canvi de data no afectarà l’afluència de públic al festival que en les tres darreres edicions ha esgotat el miler d’entrades que es posen a la venda.

Una nit de festa

La festa al castell de Miravet començarà a les 11 de la nit amb l’actuació de SUU, una artista emergent que ha conquerit milers de seguidors a les xarxes socials i que també triomfa als escenaris amb una posada en escena que combina la festa i els missatges reivindicatius. SUU presentarà a Miravet el seu primer disc ‘Natural’ -Premi Enderrock de la crítica al millor disc revelació 2018- en el qual desplega una genuïna proposta artística caracteritzada per unes lletres compromeses, un repertori musical que combina diversos estils i una veu personalíssima que embolcalla tot el conjunt.

El plat fort de la nit arribarà amb una de les bandes més populars de l’actual panorama musical del país, Doctor Prats. Els vallesans presentaran a Miravet el seu tercer disc ‘Venim de lluny’. Capaços de barrejar estils tan diversos com el pop, la cúmbia, el reggae, l’ska, el rock i l’electroswing, Doctor Prats farà tremolar el castell amb un directe contundent i festiu que els ha portat a ser un dels grups amb més poder de convocatòria de la música popular que es fa a casa nostra.

Clourà la festa La Soul Machine, tot un referent del soul, el funky i el rhythm’n’blues a casa nostra. Amb més de 15 anys de trajectòria musical, la banda de Falset combina un repertori amb els gran èxits de la música negra i temes propis ballables i càlids amb una potent secció de vents i energia sense límit.

El festival Mirarock vol contribuir a enfortir l’oferta cultural d’estiu a la zona i apropar el patrimoni cultural i monumental català al públic jove. Una nit de música en català entre les pedres mil·lenàries del castell templer de Miravet on han actuat grups com ZOO, Sopa de Cabra, Manel, Catarres, Roba Estesa, Brams, Xeic o Sense Sal.

Castell de Miravet

El Mirarock se celebra al Castell de Miravet, un dels exemples més destacats d’arquitectura templera que es conserven a Europa. Construït sobre un escarpat turó a tocar del riu Ebre, està envoltat per una gran muralla de fins a 25 metres d’alçada, i domina estratègicament tota la cubeta de Mora. Està gestionat per l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura i és un dels principals atractius patrimonials de les Terres de l’Ebre. La seva posició estratègica ha fet que s’hi succeïssin els assentaments en diferents èpoques i ha tingut un paper important en diferents conflictes històrics del país. Construït inicialment pels musulmans, després de la conquesta d’aquestes terres per part de Ramon Berenguer IV, el castell va ser donat a l’orde del Temple, que el va convertir en la seu de la província templera de Catalunya i Aragó. Després de la desaparició d’aquest ordre, el castell va ser remodelat per adaptar-lo a les exigències defensives que va comportar l’aparició de l’artilleria. Tot i això, l’aspecte i les estructures que n’han perdurat són essencialment obra dels templers. Així, Miravet s’ha convertit en un dels millors exemples de l’arquitectura militar templera a Catalunya.