Catalan! Arts comença l'any a Cannes, Glasgow i Friburg

Música, dansa i teatre per a la internacionalització de la cultura catalana

El 2011 tot just acaba de començar i Catalan! Arts manté la seva ferma aposta per la internacionalització de la indústria cultural catalana. Les tres primeres cites són un tast de les accions que aquesta marca i les seves diverses derivacions creades per L’Àrea de Promoció Internacional de L’ICIC duran a terme al llarg de L’any.

La primera destinació és el Midem de Cannes, que tindrà lloc del 23 al 26 de gener. Tot i la situació complexa en què es troba la indústria musical, la fira de la ciutat francesa segueix essent un punt de trobada imprescindible per als professionals del sector. 27 empreses i entitats catalanes seran presents al certamen, 20 de les quals participen en L’estand que Catalan! Music posa a la seva disposició. Aquestes empreses són: Alia Vox-Sonjade, APECAT, Ayva Música, Blanco y Negro, BMat, Columna Música, Discmedi, Distrijazz, Divucsa Music / Bit Music, Ediciones Musicales Clipper?s, Enrich Advocats-Copyrait, Fireyellow, Meta Network, Música Global / Mass Records, Open Records, Picap, Satélite K, Spanish Independent Labels, Teddysound i Tenzing Media. El dia 24 a les 12.30h tindrà lloc una recepció a L’estand per possibilitar una trobada més distesa amb els professionals internacionals assistents al Midem.

Catalan! Music virarà després cap al nord per dirigir-se a Glasgow. En aquesta ciutat es desenvolupa, del 26 al 30 de gener, el Showcase Scotland, iniciativa associada amb el festival Celtic Connections que ha esdevingut el principal punt de trobada del sector musical escocès, amb una incidència especial en el Folk i la World Music. Catalunya serà, el 2012, el país convidat del certamen gràcies a L’acord de col·laboració signat entre Catalan! Music i la direcció de Showcase Scotland. Com a preparació D’aquesta presència, 4 companyies catalanes ?Vesc,  Madma, Fourni i Taller de Músics-, així com representants del Mercat de Música Viva de Vic i de la Fira Mediterrània de Manresa, assistiran a la nova edició del certamen. El 30 de gener a les 15h se celebrarà una recepció per presentar Catalunya com a país convidat del Showcase Scotland 2012, durant el qual actuaran 6 grups catalans seleccionats per la direcció del festival.

La tercera cita en aquest inici D’any ple D’activitat internacional serà a Freiburg. La ciutat alemanya és la seu, del 31 de gener al 3 de febrer, D’una nova edició de la Internationale Kulturbörse, certamen centrat en les arts escèniques que combina una fira professional ?en la qual Catalan! Arts serà present amb un estand- amb una àmplia oferta D’actuacions. 3 companyies catalanes formen part de la programació oficial: Cia. La Tal presenta Les fotografiers (2 i 3 de febrer), Cia. Sebas actua amb Acorde (1, 2 i 3 de febrer) mentre que Erre que Erre ofereix Avatar*. A més D’aquestes companyies, Cia. Passabarret, La Maleta dels Espectacles i Puça Espectacles també participaran en L’estand de Catalan! Arts a la Kulkturbörse.

Què és Catalan! Arts’

És el portal de les indústries culturals catalanes gestionat per L’Àrea de Promoció Internacional de L’Institut Català de les Indústries Culturals, ICIC.

L’Àrea de Promoció Internacional de L’ICIC dóna suport a la promoció a L’estranger de projectes professionals. D’una banda, a través de L’accés als mercats internacionals que li proporciona la seva xarxa D’oficines a Europa.

De L’altra, sota el paraigües de la marca Catalan! Arts, i derivats, creada per a potenciar la representació de les empreses catalanes a fires i esdeveniments internacionals.

Etiquetes:
, ,