Catalonia Sacra estrena la seva primera descoberta a peu

Es farà el 6 de setembre i serà un itinerari guiat de 7,5 quilòmetres per conèixer tres esglésies de l'entorn de Pontons. La inscripció per aquesta ruta ja està oberta

Catalonia Sacra ha obert les inscripcions per la seva primera descoberta a peu. El diumenge 6 de setembre s’estrenarà «A peu per les esglésies de Pontons», un itinerari guiat que caminar al llarg de 7,5 quilòmetres per conèixer i saber de tres esglésies d’aquest municipi de l’Alt Penedès: Sant Joan de la Muntanya, Sant Salvador de la Balma i Santa Magdalena de Pontons. Aquest recorregut guiat per esglésies del Bisbat de Sant Feliu de Llobregat recorrerà esglésies del terme de Pontons, un dels més grans i muntanyencs d’aquesta comarca. Les inscripcions per aquesta ruta es poden fer al correu electrònic reserves@cataloniasacra.cat o al telèfon 693 720 202. Es recomana als participants portar calçat preparat per caminar i aigua per hidratar-se en el recorregut.

La ruta, que serà guiada per Joan Carles Acedo, farà parada a l’església romànica de Sant Joan de la muntanya, antiga capella del castell de Pontons i parròquia del terme; a l’església de Santa Magdalena, la nova parròquia creada en el moment que els vilatans del castell es van agrupant al costat de la ribera dreta de la riera; i la capella de Sant Salvador de la Balma, una església gòtica que aprofita una cavitat del congost de la riera.