Catalonia Sacra s'aproxima al frontal romànic de Llanars

El Dr. Marc Sureda pronunciarà una conferència sobre aquesta obra acabada de restaurar aquest divendres 24 de juliol a la mateixa església on s'ha conservat i es pot veure l'obra

El Dr. Marc Sureda, conservador del Museu Episcopal de Vic (MEV) i un dels principals especialistes en art medieval, pronunciarà aquest divendres 24 de juliol a les 7 de la tarda, la conferència sobre el frontal romànic de Llanars, obra situada a l’Església parroquial de Sant Esteve d’aquest municipi del Ripollès i que fa uns mesos ha tornat al seu lloc d’origen després de realitzar-li treballs de restauració. La conferència es farà a la mateixa església, just davant de l’obra. El Frontal de Llanars és l’Obra Mestra que el Bisbat de Vic proposa aquest any dins de les activitats de Catalonia Sacra. Aquesta activitat és gratuïta.

Aquest frontal és un dels pocs que es conserven en la seva església d’origen. La magnífica restauració que s’hi va dur a terme fa uns mesos ha retornat bona part de la seva esplendor original, amagada per la pols de segles i el pas dels anys. Centrat per un imponent Crist en majestat, el frontal explica la història de Sant Esteve, primer màrtir cristià i patró de la parròquia. Conèixer els detalls d’aquesta obra mestra de la pintura romànica -que se situava davant l’altar- així com dels altres elements mobles i murals que segurament l’acompanyaven en el temple parroquial, permet entendre la seva funció, la motivació dels pintors i els missatges que volien transmetre els qui l’encarregaren. L’alt valor de l’obra rau en el fet de tenir una joia medieval –una pintura sobre fusta- dins una altra joia medieval –un temple parroquial del segle XII.