Catalunya acull el 1r Festival Internacional Juvenil de Teatre Social

Prop de 80 joves de 9 associacions juvenils de teatre participaran al festival

El Festival, que comença avui i durarà fins diumenge, es farà a L’Espai Jove Gràcia de Barcelona. El Festival està organitzat per la Plataforma D’Entitats de Teatre Social i Teatre de les Oprimides de Catalunya, que agrupa 9 entitats. També es faran activitats a Girona i al Parc del Besòs de Sant Adrià. En total hi participaran prop de 80 joves, de 9 associacions juvenils de teatre social i de L’oprimit de Catalunya, Alemanya, Finlàndia i Colòmbia.
El tema D’aquesta primera edició del festival serà la promoció de la cultura de la pau a través del teatre social i de L’oprimit. Amb aquesta trobada, la Plataforma pretén crear un nou espai internacional D’intercanvi per compartir formes i difondre experiències artístiques realitzades per col·lectius de joves que treballen amb el teatre social i el teatre de L’oprimit, mètodes pensats per humanitzar la humanitat, aconseguir la transformació social i contribuir a la resolució de conflictes i a la millora de les condicions de vida de les comunitats on actua.

El Festival es realitzarà a L’Espai Jove Gràcia de Barcelona. Durant els matins, els i les participants realitzaran tallers interns, no oberts al públic, sobre expressió corporal, dansa, estètica de L’oprimit i teatre imatge. A les tardes s’oferiran els espectacles que han preparat cadascun dels 9 grups participants. Aquests espectacles estaran oberts a tothom que vulgui presenciar-los, de manera gratuïta.

Durant un dels dies, els participants realitzaran les seves activitats a Girona, la ciutat D’un dels grups. Un altre dia, el Festival es desplaçarà a Sant Adrià de Besòs, on es participarà al Festival Besmina D’Art Jove al Carrer.

Aquesta primera edició del Festival es tancarà el diumenge 5 de juny amb una activitat al carrer que es realitzarà al districte de Gràcia, en la qual les persones participants mostraran part dels continguts realitzats en el marc dels tallers, i amb una festa que començarà a les 6 de la tarda a L’Espai Jove Gràcia.

Etiquetes:
,