Cavalls Morts, El Ramon de les olives i Sense color s’enduen els Premis VOC

El Premi del Públic ha recaigut en el curtmetratge La Creu, la websèrie Les coses grans i el micrometratge Voltes i voltes

Redacció.- Marc Riba i Anna Solans, per Cavalls Morts; Yago Alonso i Carme Marfà, per El Ramon de les olives i David Ruiz, per Sense color, s’han endut el Premi del Jurat de la primera edició de la Mostra VOC en les categories de curtmetratge, websèrie i micrometratge respectivament. El jurat, format per Àlex Gorina, Gina Tost, Jaume Martí, Ramon Termes i Patricia Font, ha decidit que aquests títols siguin els que s’enduran la dotació econòmica de 4.000 euros a les dues primeres categories i de 1.500 euros a la tercera.

Els espectadors que han assistit als passis que la Mostra ha ofert a 25 ciutats del territori ha reconegut amb el Premi del Públic La creu, de Dani Seguí, com a millor curtmetratge; Les coses grans, de Roger Coma, com a millor websèrie; i Voltes i voltes, de Laura Lachetta i Jose Galindo, com a millor websèrie. Els vencedors en les dues primeres categories s’enduen 600€ respectivament. Els premis es lliuraran el proper dimarts 13 de desembre a les 21:00h a l’Alfa Bar de Barcelona (Carrer Gran de Gràcia, 36).

La primera edició de la Mostra VOC (Versió Original en Català), impulsada per Òmnium Cultural, s’ha celebrat del 17 al 27 de novembre de manera simultània a 25 ciutats. S’hi han projectat un total de 15 curtmetratges —de 122 presentats—, 11 websèries i 25 micrometratges. Es tracta, segons el president d’Òmnium Jordi Cuixart d’uns formats que tenen “un públic potencial immens en una franja d’edat molt jove”. Ampliar públics, doncs, és un dels grans reptes d’aquesta mostra que acaba de néixer, a més d’estimular la producció en català. Aquesta nova línia nova línia de treball audiovisual encetada per l’entitat, neix amb la mateixa voluntat visionària que els fundadors van crear la Nit de Santa Llúcia: prestigiar i normalitzar la llengua.