CCCB Jam Sessions ?A menys D’un metre?

Sis sessions D'improvisació de diferents clubs de jazz conformen L'oferta del CCCB

En el marc de L’exposició EL SEGLE DEL JAZZ, el CCCB celebra durant els mesos de setembre i octubre un total de 6 sessions D’improvisació de la mà de músics de diferents procedències i generacions que ressegueixen el mapa sonor dels clubs de jazz més emblemàtics de Catalunya.
Per a L’ocasió s’ha reconvertit la sala -1 en una jazz cava on L’espectador té L’oportunitat de seguir les jam sessions ?a menys d’un metre?.

La primera sessió va tenir lloc el passat dijous i portava per títol Jazz sí del Taller de Músics. El Taller de Músics celebra els seus trenta anys. És un dels primers centres on es van formar en democràcia les noves generacions de músics de jazz reconegudes avui internacionalment. Inseparable de la realitat del barri del Raval ha estat capdavantera en la defensa de la música en directe. El pianista Joan Díaz, cap d’estudis de la nova escola de grau superior, és un dels dinamitzadors de les jams que es fan cada setmana al club de l’escola, el Jazz Sí.

La segona sessió tindrà lloc el proper 17 de setembre i porta per nom ?Gràcia Jam Sessions’. Les jams que es munten en els petits bars, com l’Heliogàbal i el Continental, al barri de Gràcia, o el Harlem Jazz Club, Robadors23, Monasterio, o el Jazz Clot Underground en altres zones de la ciutat, ofereixen un context acústic i sense artificis que ha resultat proper per tota mena de públic. El guitarrista Andreu Zaragoza aporta cada dimarts a l’Heliogàbal la seva aposta per la proximitat i les noves sonoritats.

En un dels clubs més emblemàtics de la ciutat, el Jamboree de la plaça Reial, neix una de les jam sessions amb més caràcter. Des de la tradició fins a l’expressió més avantguardista. Des de músics de gran talla fins a una cantera inesgotable de nous talents. Músics afamats de tot el món s’han deixat caure per aquestes What The Fuck Sesions inspirades cada dilluns, des de fa vuit anys, per Aurelio Santos. La sessió tindrà lloc el 24 de setembre.

Des de fa vint anys l’escola de Música de Bellaterra ha estat un focus per a l’aprenentatge del jazz. Un bon nombre de músics formats als anys setanta s’ha implicat en la formació de les noves generacions. Entre els dos pols del jazz Barcelona i Terrassa, les jams del divendres nit a Bellaterra han esdevingut enmig d’un ambient familiar i sense complexes, una pedrera de projectes ineludible. La sessió es farà L’1 doctubre.

Al local de l’associació de músics de jazz Re-Generació 3, les jams sessions són el plat de cada dia. Una forma de treballar i de rebre la gent. Les primeres promocions de músics llicenciats a l’ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya) s’agrupen sota el paraigües associatiu dirigit pel pianista Jordi Berni, per assegurar-se en moments de lluita per la música en directe, un espai de trobada des d’on provocar i revolucionar el jazz a la ciutat. La sessió porta per títol Re-Generació 3 i tindrà lloc el 8 D’octubre.

El Club d’Amics de les Arts de Terrassa celebra els seus cinquanta anys. Centenars de músics d’arreu han passat des de fa trenta vuit anys per l’escenari del seu Club: la Jazz Cava, renovada des de 1985 com a Nova Jazz Cava. Un espai que ha esdevingut la meca del jazz a Catalunya, testimoni dels grans jazzmen de la història i instigador del seu encontre amb els grans músics del país. La sessió es podrà gaudir el 15 D’octubre.

Etiquetes: