Celebració de la 20ª Mostra de Teatre de Barcelona

Del 5 d'octubre al 2 de novembre al Teatre del Raval

La Mostra de Teatre de Barcelona s’inicià l’any 1996, creat per Empar López i organitzat per Artípolis. Durant aquests anys, la Mostra s’ha consolidat com una plataforma indiscutible que ha impulsat a actors, autors i directors, facilitant així la seva promoció dins del panorama teatral del nostre país. La 20a edició se celebrarà al Teatre del Raval, seu única de representació dels tretze projectes seleccionats, i també acollirà les obres guanyadores dintre de la seva programació estable.

Aquest any, però, no és una edició com una altra: celebrem els 20 anys de vida, fet que, donat el panorama cultural actual, és molt remarcable. Hem vist néixer i morir molts festivals i després de 20 anys de lluita, de treball i esforç, de reinventar-nos i de superar grans dificultats, l’MTB ha assolit aquest petit gran miracle.

La Mostra és el referent indiscutible per a qualsevol companyia que vulgui projectar-se professionalment ja que defensa a ultrança els espectacles de creació pròpia. En l’actualitat l’MTB s’ha convertit en una plataforma cultural necessària pels professionals del sector. Aquest fet es reflexa en el número de projectes presentats per participar-hi, que enguany ha estat de més de 120. Des d’Artípolis seguirem lluitant per aconseguir un lloc rellevant per aquest teatre indefens i de pocs recursos.

Un altre fet que caracteritza la Mostra, és l’afluència de públic a les representacions, així com l’interès dels mitjans de comunicació en fer el seguiment de tots els actes que es realitzen. Mitjans de tant prestigi com El Periódico, 20 Minutos, Catalunya Ràdio, Ràdio Nacional -Ràdio 4 o BTV – Barcelona Televisió, fan un seguiment puntual del decurs de la Mostra, en la seva condició de patrocinadors i col·laboradors oficials.

 També tenim el recolzament de la Generalitat de Catalunya-Departament de Cultura, l’Institut de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona i la Diputació de Barcelona i altres entitats com l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya i l’Institut de Teatre i el patrocini de DAMM.

El Jurat d’enguany està integrat per Pep Armengol (director de càsting), Octavi Egea (autor teatral), Francesca Vadell, (professora de l’Institut del Teatre de Barcelona), Pepelú Guardiola(actor, director teatral i professor del Departament d’Interpretació de l’Institut del Teatre de Barcelona), Marc Angelet (autor i director teatral), Àurea Márquez (actriu), Pako Merino i Diego Lorca (actors, autors i directors de Titzina Teatro), Elisa Díez (periodista, col·laboradora de Recomana.cat i Teatral.net; gestiona el bloc Butaques i Somnis).

Etiquetes:
, ,