Cent maneres de descobrir un crim o les curiositats de les investigacions policials

El nou títol de Moisés Peñalver està basat en la seva experiència com a periodista de successos i tribunals

El llibre “100 maneres de descobrir un crim” (Cossetània) desvetlla curiositats sobre les investigacions de la policia científica. L’obra es basa en L’experiència de L’autor com a periodista de successos i tribunals
“100 maneres de descobrir un crim” és el tercer llibre que Moisès Peñalver dedica al tema policial. Anteriorment va publicar ?Putas a la fuerza? i ?El CSI españoL’. Peñalver, nascut a Jerez de la Frontera (Cadis) el 1961, ha treballat al Diari de Tarragona com a redactor de successos i tribunals durant més D’una dècada. S?ha format també en diversos diaris de Cadis i Les Canàries, i L’any 2003 va acabar de guionista a la productora de televisió El Terrat, de Buenafuente. També ha col·laborat en diferents mitjans, com ara Playboy, on ha tractat temes relacionats amb la investigació. Actualment estudia un màster en criminalística.

L’autor parla del canvi en els interessos de la societat en relació a la tasca policial i D’allò que L’ha portat a basar les seves obres en la crònica de successos. En paraules seves, ?serials televisius com CSI han fet canviar els interessos de la gent: abans cridaven més L’atenció les persecucions policials; ara interessa més saber com s’ha comès un crim, com actuen la policia i els laboratoris durant les seves investigacions. El llibre no tracta cap cas en profunditat; vol ser amè i lleuger, una introducció al món de la investigació que també se serveix D’algunes anècdotes. No és la meva vocació parlar sobre crims, però he tingut una relació molt estreta amb la policia i m?he especialitzat en aquests temes. També m?ha despertat L’interès veure com es resolen alguns casos que posen al descobert els buits legals existents. Hi segueix havent delictes que no estan tipificats.?

En aquest llibre s’hi poden conèixer alguns dels detalls de la manera D’actuar de la nostra policia, del L’FBI, o de la ficció del CSI. Recordem la frase preferida de L’autor: ?Si vostè té caspa no pot ser un assassí?.