La Central del Circ al GREC: la perifèria artística i cultural vol ser centre

GREC_Creació vol ser un paraigua per a visibilitzar els treballs d'investigació dels artistes que es porten a terme en les fàbriques de creació de la ciutat de Barcelona

Redacció.- La Central del Circ acull dins el marc del GREC Festival de Barcelona EP (Extended Perfomance), espectacles de circ en construcció de to proper i intimista. EP és l’acrònim de l’Extended Play provinent de la música; una peça a mig camí entre un single i un long play, una maqueta de 20 minuts. Amb la voluntat de mostrar els work in progress que es duen a terme en aquest centre de creació, la Central ha seleccionat 4 artistes en residència per a visibilitzar la seva feina i la seva investigació.
L’Extended Performance és una porta oberta a peces noves que alteren sobretot els principis fundadors del mateix circ. Durant els dies 14 i 15 de juliol la Central vol ser un aparador de les darreres tendències del Circ contemporani i una oportunitat perquè el públic experimenti davant la peça inacabada.
Ballata pe un’Ananas
Marta Camuffi presenta Ballata pe un’Ananas, un sol de 25 minuts que explica una surreal, misteriosa i excèntrica relació amb una pinya. Una història d’amor i odi, dolçor i elegància, ràbia i gelosia, on passions i instints s’arremolinen junts en una dansa pertorbada, gairebé sagrada. Aquest treball és el resultat de la seva actual recerca sobre la contaminació i la transformació com a conceptes bàsics i motors de recerca tant física com a artística.
Creuant i barrejant disciplines, busca reinterpretar la tècnica convencional i crear un llenguatge personal que sigui capaç, a través de l’acte escènic, d’expressar la seva pròpia bogeria interior anant més enllà de la forma, per trobar la intenció en la gestualitat.
Möbius
Möbius és un solo de malabars atípic, amb una trama i llenguatge propi. L’artista Miguel Gigosos va néixer en 1988 a Valladolid. Apassionat per la pintura i el skate, va estudiar física fins a arribar de manera orgànica als malabars. Nusos corporals, contorsions i sorpreses. Comportament inesperat, malabar inesperat. Amb desenes de pilotes d’un rosa intens, un ésser humà es retorça en tots els sentits de la paraula i instal·la nous codis a la seva disciplina
Tret de sortida
Conèixer l’experiència d’un familiar dins del corredor de la mort durant l’època franquista ha detonat el replantejament de la idea de reclusió i empresonament. Com es mou un cos acrobàtic a qui li han llevat durant un temps el dret a la llibertat d’expressió? Inspirat pel pintor expressionista Egon Shciele, Andreu Casadellà modela el seu cos i juntament amb el trapezi washington i un gong presenta un espai en recerca constant d’equilibri.
Ningunapalabra
Una parella que es coneix a la perfecció, no obstant una sorpresa arriba en cada trobada. Lluny de parlar de l’amor, aquesta parella poc comú parla amb els seus cossos. Ells evoquen llibertat, vol i adrenalina.
Jose&Dani, dúo format l’any 2011 per Josefina Castro i Daniel Ortiz, presenten Ningunapalabra. Després de 6 anys treballant junts en la disciplina del quadre aeri, actualment es troben immersos en la creació del cabaret “Terabak de Kiev” a París, al Théâtre Monfort, sota la direcció de Stephane Ricordel. Recentment, han guanyat la medalla de plata del festival “Cirque du Demain” a París.