La Central del Circ presenta el treball en procés de tres companyies, on el públic és un dels protagonistes

La mostra, que rep el nom d’EP (Extended Perfomance), presentarà els treballs en procés de creació de les tres companyies en dues funcions

Redacció.- El 23 i 24 de març, La Central del Circ acollirà una mostra del circ més arriscat i innovador de la mà de tres companyies: Amer i Àfrica, Chiara Marchese i Random (Joel Martí i Pablo Molina).La mostra rep el nom d’EP, format que celebra ja la seva vuitena edició i on els artistes mostraran el seus treballs en procés de creació i interactuaran amb el públic assistent. És una experiència on les companyies actuen en un espai de petit format, a tocar del públic, creant un ambient on el públic hi té un paper protagonista I pot conèixer I interactuar amb les companyies.
La sigla EP, que en anglès significa «reproducció estesa», s’utilitza habitualment per a nombrar un format de gravació musical massa llarg per ser considerat un “senzill” i massa curt per ser un àlbum, d’una durada d’uns 20-25 minuts. En el cas de La Central, aquesta s’apropia del concepte per crear una mostra de companyies, oferint espai i acompanyament perquè les companyies investiguin i desenvolupin les seves creacions i les puguin mostrar al públic abans de que s’estrenin oficialment. A través del format, es crea un espai únic on el públic es converteix en protagonista del procés de creació, fent-se còmplice de la proposta i gaudint del millor circ abans de que aquest trepitgi la pista.
Enguany, l’EP té lloc celebrant el mig segle de vida de dos moments claus de la nostra història: la revolta del maig del 68, època en que l’escena veu transformada la natura de les seves creacions, de la producció i l’exhibició, i el 50è aniversari del naixement del circ contemporani, també durant la dècada de 1968-1978.
Les companyies de l’EP
Després de 5 anys d’entrenaments i la creació de tres peces curtes de circ, Amer i Àfrica presentenENVÀ, el resultat de la seva nova aventura, la creació d’un espectacle de 40-50 minuts de carrer. El en muntatge es reflecteix tot allò après en les darrers experiències de la companyia formada per Àfrica Llorens i Amer Kabbani, companyia que actualment es troba definint la seva manera d’entendre el circ, treballant i consolidant un estil dinàmic, original i amb tocs d’humor.
ENVÀ és un muntatge on els protagonistes i 250 kg de palla divaguen sobre les peculiaritats de les relacions humanes a través del moviment, els equilibris, l’humor i la composició de l’espai, trencant parets i concepcions físiques i personals.
Chiara Marchese presentarà Mavara, un espectacle que agafa, del dialecte sicilià, la paraula ‘vident’. La mostra s’inspira en algunes de les figures ancestrals femenines de la regió de Sicília i es basa en contes de Giuseppe Pitré, en el llibre Sud e màgia d’Ernesto de Martino i també en Bogeira i disciplina, l’espectacle de la histèria de Roberto Giambrone.
Marchese presenta una peça autobiogràfica que es converteix en coreografia, en un espai circular on la dansa, la manipulació de les marionetes i el circ s’uneixen per donar vida a l’espectacle, sensible i poètic. Sobre una corda que es mou, l’artista mostra la fragilitat de l’ésser humà i ens presenta la metamorfosi d’un cos en constant evolució.
Random, companyia formada per Joel Martí i Pablo Molina, és el tercer espectacle que forma l’EP. La companyia neix el gener de 2017 i ara presenten el seu primer muntatge, on porten diferents situacions ordinàries a l’extrem buscant la frescor escènica i amb una sinceritat gairebé cruel. Amants del risc i d’explorar situacions teatrals fins als límits, els dos artistes sumen llargues trajectòries professionals tant a nivell individual com en companyies de renom. Ara, es diverteixen vivint situacions absurdes i estrambòtiques de la forma més natural, gaudint d’allò que fan.
La Central del Circ
La Central del Circ és un espai de creació, investigació, entrenament, assaig i formació continuada destinat als i les professionals de les arts del circ. És un equipament que treballa en l’acompanyament dels projectes artístics en els àmbits de la creació, la gestió, la producció i la difusió, afavorint el desenvolupament del circ i els seus creadors i creadores, generant sinèrgies amb altres arts i promovent la interrelació a través de xarxes a nivell local, nacional i internacional.
Amb un espai de més de 3.000 m² al Parc del Fòrum de Barcelona, preparat per l’acompanyament en totes les àrees i fases dels projectes artístics, des de l’entrenament quotidià a la residència de creació, passant per la formació continuada, la mobilitat internacional i l’acompanyament artístic en les diferents fases de creació d’un espectacle.