El Centre Cultural La Mercè presenta les propostes culturals pel nou curs 2019 – 2020

Per aquesta tardor l’Escola Municipal d’Art (EMA) té tres exposicions programades

Redacció.-  L’Escola Municipal d’Art (EMA) té tres exposicions programades. La primera serà “Finlàndia crea” (del 19/09 al 15/11), una exposició col·lectiva de 15 artistes finlandesos fruit de les bones relacions entre la regió de Carèlia del Sud i Girona. La següent serà “Imatges ocultes” (del 26/09 a l’1/11) amb les fotografies a gran format de Pere Sicília, imatges dins d’imatges amb certa dosis d’abstracció. I la tercera, “De la puresa al desig” (del 20/11 al 20/12), comptarà amb les peces de 25 artesans tèxtils del Gremi Artesà Tèxtil de Catalunya que re interpretaran el significat dels colors “blanc” i “vermell”.
El plafó del claustre seguirà acollint les propostes d’”Art Propi”, espai expositiu per mostrar les obres d’alumnes i ex alumnes de l’EMA amb “Il·lustració” de Francesc Pujol (del 13/09 al 18/10) i “Penjar plats” de Roser Roca (del 24/10 al 22/11).
La programació de l’Escola Municipal d’Humanitats s’iniciarà amb la Taula rodona “Vinyoli i Brossa: emergir la mirada” el 14 d’octubre, organitzada juntament amb la Càtedra Joan Vinyoli de Poesia contemporània de la Universitat de Girona. L’activitat s’inclou dins els actes inaugurals del nou curs acadèmic de l’Aula d’escriptura.
Els dos grans cicles d’aquesta tardor seran el de “Literatura i gènere. Una nova mirada a la literatura catalana” (6, 13, 20 i 27/11), que abordarà la perpetuació dels estereotips de gènere des de la literatura, i la nova edició de la Butaca Casademont que portarà per títol “Lideratges, poder i revolta” (4, 11 i 18/12) i girarà entorn de l’essència i evolució del concepte de lideratge, de la seva actual percepció i dels mecanismes del poder en el segle XXI.
Finalment, tanquen la programació de tardor el Club Trias d’Assaig (8/10, 5/11 i 10/12) amb la lectura de Las mejores palabras de Daniel Gamper, Premi Anagrama d’Assaig 2019; i el seminari sobre el món de l’edició “I ara què?” (18 i 25/11) a càrrec de l’editor Jordi Cornudella.
Obres al claustre
Durant aquesta setmana es duran a terme les obres d’instal·lació de les reixes que taparan la canalització del claustre de La Mercè. Juntament amb la col·locació d’unes escales al lateral del claustre el juliol passat, aquestes obres volen facilitar l’accessibilitat de l’espai, on durant l’any es desenvolupen diverses activitats.
“Amb aquesta nova inversió i la programació de qualitat del Centre Cultural La Mercè, continuem impulsant la cultura en tots els seus àmbits, oferint propostes de primer nivell i millorant els equipaments municipals”, ha ressaltat el tinent d’alcaldia i regidor de Cultura, Joventut i Dinamització del Territori de l’Ajuntament de Girona, Carles Ribas.