C’era una volta, avui a Tàrrega dins el programa de suport a la creació de la Fira 2013

Ondadurto Teatro, fundada l’any 2005 a Roma, és una companyia italiana que treballa a partir del gest, l’acrobàcia, el text i el teatre-dansa

El Programa de Suport a la Creació de FiraTàrrega 2013, que es va presentar el passat mes d’abril, continua el seu camí. Una de les onze companyies que formen part d’aquest programa, la italiana Ondadurto Teatro, és ja a Tàrrega treballant en l’espectacle C’era una volta, i aquest dimecres 15 de maig oferirà un assaig obert al públic i als mitjans al parc St. Eloi, al Pla dels Dipòsits de Tàrrega. Al setembre, en el transcurs de la Fira, l’espectacle s’estrenarà oficialment.
C’era una volta, un conte de fades multimèdia
Ondadurto Teatro, fundada l’any 2005 a Roma, és una companyia italiana que treballa a partir del gest, l’acrobàcia, el text i el teatre-dansa en combinació amb màquines escèniques, efectes pirotècnics, jocs d’aigua, vídeo i música en viu.
Prenent com a font d’inspiració el món imaginatiu de Hans Christian Andersen, els germans Grimm, Lewis Carroll i els contes tradicionals, l’espectacle C’era una volta crea un món màgic en el qual es difuminen les fronteres entre el bé i el mal, la llum i la foscor, l’amor i la mort. Una recerca que situa el públic rere el mirall per compartir l’imaginari col·lectiu i redescobrir els personatges que ens han acompanyat des de la infantesa: la faceta malvada de la Caputxeta Vermella, els secrets que amaga la Blancaneu i, per què no, la cara més lluminosa i dolça de les bruixes i les madrastres. Es tracta, doncs, d’un viatge imaginatiu entre la història tradicional i l’estil de vida contemporani, dut a terme per un experimentat equip d’actors, tècnics i dissenyadors que dominen l’ús de l’espai i els objectes. C’era una volta és una coproducció del festival italià Mirabilia i FiraTàrrega.
Programa de Suport a la Creació 2013
Els projectes seleccionats en el Programa de Suport a la Creació 2013 suposen una cinquena part de la programació de FiraTàrrega 2013. Des d’aquesta primavera i fins als dies de FiraTàrrega d’enguany (del 5 al 8 de setembre), es fan a la ciutat una sèrie d’assajos oberts que serveixen al públic i a la premsa per conèixer de primera mà el desenvolupament dels seus treballs de creació i, als artistes i companyies, per rebre la crítica i l’opinió dels assistents i fer créixer, així, els seus treballs fins al moment de la seva estrena.
Per tercer any consecutiu, FiraTàrrega aposta pel foment de la creació d’espectacles d’arts de carrer i materialitza aquesta voluntat a través de la realització de diferents laboratoris de creació, residències artístiques i espectacles de coproducció transnacional, sense oblidar l’àmbit formatiu, mitjançant la realització de cursos i tallers. Així, FiraTàrrega continua reivindicant-se com a territori creatiu més enllà dels dies de la Fira.