Cerdà i Barcelona. La primera metròpoli (1853-1897)

L'exposició presenta el complex tramat subjacent a la ideació de L'Eixample per Cerdà

El passat dimecres 24 de febrer el MUHBA – Museu D’Història de Barcelona va presentar L’exposició: ?Cerdà i Barcelona. la primera metròpoli (1853-1897)?
 
?Cerdà i Barcelona. La primera metròpoli (1853-1897)? produïda pel Museu D’Història de Barcelona, Institut de Cultura, Ajuntament de Barcelona, s’emmarca en el programa D’activitats de L’Any Cerdà i està coorganitzada amb el Ministeri de Cultura, a través de la Sociedad Estatal de Conmemoraciones Culturales (SECC), sota la coordinació del Ministeri de Cultura.
 
L’exposició presenta el complex tramat subjacent a la ideació de L’Eixample per Cerdà, L’energia D’una societat urbana sacsejada per la revolució industrial i emmotllada també pel règim liberal i, naturalment, les dificultats que s’anaren suscitant a partir del moment de trencament amb L’Antic Règim.
 
La mostra és part del projecte de recerca del MUHBA sobre els orígens de la modernitat barcelonina en diferents formats de treball, de programació pública i de consolidació dels resultats en forma de documents, publicacions, espais expositius i itineraris urbans.
 
Cerdà i Barcelona. la primera metròpoli, 1853-1897 es basa en el curs ?Reconsiderant Cerdà. Teoria i pràctica en la modernització de Barcelona?, impartit per Ramon Grau, Marina López i Glòria Santa-Maria, del 18 de febrer al 10 de maig de 2009 al Seminari D’Història de Barcelona de L’AHCB. La mostra es podrà veure fins al 26 de setembre al saló del Tinell.