Cervera Capital de la Cultura Catalana presenta un estudi plàstic de l’Aquelarre de l’artista Mariona Millà

S’inaugura el 28 d’agost a les 19.00 h i es podrà veure fins el 10 de novembre

Redacció.- L’artista Mariona Millà presenta el dimecres 28 d’agost al Museu de Cervera un diàleg pictòric amb el Patrimoni, concretament amb la Festa de l’Aquelarre de Cervera Capital de la Cultura Catalana 2019. Es tracta del #Diàleg3 (del cicle Diàlegs amb el Patrimoni), un estudi plàstic de l’Aquelarre de Cervera que porta per títol “Llum i color de l’Aquelarre. Pintures de bruixes, diables i altres espècies” i que es podrà visitar fins el 10 de novembre.
En aquesta exposició hi trobarem des d’una gran llibreta d’apunts ‘El Gènesi’, que mostra la visió instantània i espontània de l’artista, fins al desenvolupament curós i transformat de figures imprescindibles com ara el Mascle Cabró en múltiples accions o les bruixes tan divines com terrenals. Boniques o lletges però reivindicatives fins a la medul·la. Atrevides, emmascarades, guarnides amb cabells que els creixen i es tallen per fer apòzemes, de consciència ecologista, cultivadores d’herbes remeieres i defensores de totes les llibertats. També unes peces de petit format mostren mirades i actituds interrogants i blasfemes, a voltes, i confidents, d’altres; i fins i tot el visitant podrà entregar els seus desitjos i peticions dins d’un quadre de colors estridents que les acollirà.
Sobre el cicle ‘Diàlegs amb el Patrimoni’
Al llarg del 2019 la programació de la Capital Cultural de Cervera establirà una sèrie de diàlegs amb el patrimoni cerverí. Diàlegs és un projecte multidisciplinari realitzat en diversos espais i que té tant d’exposició com d’intervenció o d’acció performativa.
Una sèrie d’artistes i creadors de diferents disciplines, no només de Cervera i de la Segarra sinó també de la resta de Catalunya, aportaran la seva mirada i la seva visió a diferents obres, elements i espais de la ciutat. Ensenyar el patrimoni a través de l’art, descobrir l’art a través del patrimoni. Pintors, fotògrafs, escultors, artistes visuals i creadors d’intervencions seran els protagonistes dels sis diàlegs que Cervera viurà al llarg del 2019.