Cesk Freixas obre la cinquena temporada musical de l'espai cultural El Públic

L’espai cultural El Públic obre temporada musical diumenge dia 18 a les 20 hores amb el cantautor Cesk Freixas, considerat el màxim exponent de la cançó catalana del nou segle XXI, que presentarà el seu darrer disc, titulat “Protesta”.

Amb unes lletres compromeses i combatives que apunten contra les desigualtats socials i a favor de les reivindicacions nacionals, Freixas durà a terme un concert en solitari, íntim i proper, només acompanyat per la seva guitarra, en una actuació que costa 8 euros a taquilla i 6 si l’entrada es compra anticipada.

“Freixas ens serveix per reivindicar el que volem que sigui El Públic, un espai per a les noves propostes en la nostra llengua i que aposti pel talent del país”, va dir Eloi Aymerich, de Clack, un dels promotors de l’establiment, durant la presentació del cicle. 

De totes maneres, la gran novetat del primer quadrimestre del curs és que El Públic es llança a produir un espectacle propi en homenatge a Ovidi Montllor, del qual ara es compleixen vint anys de la mort. Serà el diumenge 15 de novembre, en dos passis, i sota el títol “Avui Ovidi”, i amb la col·laboració de la delegació maresmenca d’Òmnium Cultural.

La vetllada, que tindrà també una petita exposició vinculada, estarà dirigida per Marc Ràmia i Eloi Aymerich i comptarà amb la participació de diferents músics i actors de la seva generació, de la guitarra a l’acordió passant pel recitat. Una ocasió per emocionar-se i descobrir l’artista d’Alcoi des de la senzillesa i l’austeritat emmarcada en un seguit d’actes que s’han fet a la ciutat al voltant de la seva figura i que porten per títol ‘Mataró, Any Ovidi Mos i Carícia’. 

Circuit Folc, Lorien i Escena25

Aquest primer quadrimestre de l’any, El Públic repeteix  presència en el Circuit Folc que promou Enderrock junt amb el Centre de Cultura Popular i Tradicional amb un concert d’Artur Blasco i Yannick Lopes el 29 de novembre, en el que serà el tercer concert dels propers mesos, al qual caldrà sumar, el 13 de desembre, l’actuació de Lorien, pseudònim de la jove mataronina de dinou anys Judit Lorien, que es programa com el descobriment musical de la temporada, com en l’anterior cicle ho va ser el jove duo maresmenc Jarps.  

Una temporada musical en la qual El Públic tornarà a ser espai del cicle Músiques Tranquil·les que programa la Casa de la Música i a partir de la qual passa també a ser espai col·laborador d’Escena25, que pretén acostar als joves catalans de 18 a 25 anys la cultura a través d’entrades amb descomptes. Així, a partir d’ara oferirà un percentatge de les entrades -un 2-4% màxim- amb descomptes per aquest programa.

Les entrades a tots els concerts ja estan a la venda a través de Codetickets. Durant el 2014, El Públic va acollir un total de disset concerts i diversos esdeveniments musicals massius, que van congregar en total unes 2.750 persones.

Temporada d’estabilitat

Els gestors de l’espai cultural El Públic van explicitar que la de 2015/2016 és “una temporada d’estabilitat”, en la qual “es manté la filosofia d’espai privat però amb vocació pública, de generar activitats que siguin alhora d’oci però també ajudin a pensar”, segons Xandri Calsapeu, promotor de El Públic junt amb la productora Clack. I van confirmar en aquest sentit que la xarxa d’acollida d’iniciatives locals que s’ha generat des de la seva inauguració segueix vigent.

Així, activitats de l’Escola de Música Municipal, el cicle de Dones Reporteres o les converses sobre art ‘Un cafè amb…’ es mantenen dins la programació, així com la col·laboració amb l’Associació Foment de la Rumba Catalana (FORCAT), amb la qual es programa el proper dissabte 24 un Vermut rumbero coincidint amb el Dia Internacional de la Rumba.

Durant la compareixença, també es va citar la feina de l’associació Ralet, que ha programat a l’entorn de El Públic algunes activitats en els darrers mesos. Precisament, els promotors de l’espai van aprofitar l’ocasió per celebrar la dinamització comercial que està experimentant a hores d’ara la zona de Can Xammar. 

Coincidint amb el quart aniversari, El Públic ha editat una sèrie de 150 samarretes dissenyades per Núria Vaqué a 7,50 euros la peça que es van començar a vendre durant l’#aniversaripublic del dia 26 de setembre.