Chanel inaugurarà la setzena edició del Festival Sons del Món 2023

Raphael, Sopa de Cabra, Ara Malikian i Julieta també actuaran a la Ciutadella de Roses

Redacció.- L’estiu és sinònim d’època de festivals i Catalunya s’omple de nombroses propostes quan arriba el bon temps. N’hi ha que destaquen per una ubicació idíl·lica com és el cas del festival Sons del Món situat a la Ciutadella de Roses. Aquest festival de la Costa Brava arriba enguany a la setzena edició després de registrar un rècord d’assistents l’any passat.

El Festival Sons del Món se celebrarà del 21 de juliol al 7 d’agost i es programaran una desena d’espectacles tant d’artistes consolidats com artistes en creixement. La inauguració anirà a càrrec de Chanel, la cantant d’Olesa de Montserrat que va quedar tercera a Eurovision 2022 amb “SloMo”. Ella és l’última incorporació del cartell del festival i compartirà la nit del 21 de juliol amb Viccio, una de les grans sorpreses de l’any gràcies a la seva participació al Benidorm Fest amb l’èxit “Nochentera”. El que segurament convertirà aquesta nit amb un concert molt especial amb dues de les cantants catalanes amb més projecció del moment.

Al Festival Sons del Món hi actuaran noms tan reconeguts com Raphael (7 d’agost) amb la seva gira de celebració dels 80 anys o The Jacksons (22 de juliol) en l’únic concert que la banda té programat aquest estiu a Catalunya. El violinista Ara Malikian (5 d’agost) o la cantant francesa Zaz (3 d’agost) també faran parada a Roses de les seves gires internacionals. A la setzena edició també hi actuarà el cantautor Guitarricadelafuente i Antonio Orozco, amb l’únic concert a Catalunya de la seva gira “Mitad Antonio Mitad Orozco”.

En aquesta setmana edició, el talent català estarà representat per Sopa de Cabra amb un concert el 28 de juliol que recollirà tots els èxits que ha anat acumulant la banda gironina al llarg de la seva trajectòria. El 30 de juliol serà una nit de doble concert. Per una banda, Stay Homas pujaran a l’escenari de la Ciutadella per tercera vegada i ho faran per presentar el seu segon disc “Homas”. Per altra banda, també actuarà Julieta, la jove cantant que està triomfant amb la seva barreja de pop i electrònica.

 

L’emblemàtica Ciutadella de Roses com a taló de fons

La Ciutadella de Roses és un espai cultural de primer ordre que, durant els dies que dura el festival es transforma en l’escenari ideal que combina patrimoni i música. Aquest jaciment arqueològic està considerat un Bé Cultural d’Interès Nacional i conserva restes que daten del segle IV aC, data de la fundació de la colònia grega de Rhode, fins al segle XX. El festival, doncs, també és una oportunitat de gaudir de l’itinerari senyalitzat del jaciment i conèixer les diferents ocupacions històriques del lloc.

Artistes locals al Village

El Festival Sons del Món també ofereix un espai pel talent musical de Roses. Per això, es programarà un cicle de concerts d’artistes emergents al village del festival. En aquest cas els artistes es donaran a conèixer pròximament. Des de l’edició de l’any passat, l’espai del village està obert a tothom qui vulgui gaudir d’una oferta gastronòmica diversa i propostes musicals de quilòmetre zero sense la necessitat de tenir entrada pel festival.

 

Impulsa:

Etiquetes: