Charlie Rivel i Adolf Hitler, junts a L’últim film D’Eduard Cortés

El pallasso i el Fuhrer s'estrena el pròxim 26 de maig a TV3

El pallasso i el Führer és una peL’lícula feta per a televisió. Els intèrperets són Ferran Rañé en el paper de Charlie Rivel, Jordi Martínez, Manel Barceló i Pere Arquillué. Està produïda per Benecé en coproducció amb TV3.
L’any 1944, en plena II Guerra Mundial, el pallaso Charlie Rivel va recollir un important èxit de públic i crítica al Berlín nazi. Aquesta coincidència temporal i geogràfica entre dos personatges tan allunyats, com són un dictador i un pallasso ha estat aprofitada per Eduard Cortés, que presenta un film que especula sobre una trobada enter Rivel i el Führer, una coincidència que no es va produir mai. A la pel.lícula, Charlie Rivel ha D’actuar a la festa D’aniversari d’Adolf Hitler. Dues persones més volen acompanyar-lo: un agent de la Gestapo i algú que ha planejat un atemptat que pot canviar el curs de la guerra.
La pel.lícula ha obtingut els premis del públic al Festival Inquiet de Picassent (València) i al Festival Europeu de Telefilms Zoom Igualada. També ha rebut el premi a la millor peL’lícula de la Secció Oficial a L’Anchorage International Film Festival (Alaska), a més de participar a la Seminci 07. Va ser la pel.lícula que va inaugurar la 21ª Semana del Cine del certamen estatal de llargmetratges de Medina del Campo (Valladolid).
El pallasso i el Führer es va preestrenar dissabte passat al cinema Truffaut de Girona. Al recinte s’hi pot veure una exposició fotogràfica dels millors moments del rodatge. El film s’estrenarà el proper 24 de maig a TV3.

Etiquetes:
, ,