Cia Sebas estrena a Temporada Alta "Alone", un muntatge de circ i teatre visual pensat per a tots els públics a partir de sis anys

El Centre Cultural La Mercè de Girona acull l’estrena d’"Alone" el diumenge 29 de novembre a les 12.00h

Christian Atanasiu i la companyia Sebas arriben el proper diumenge 29 de novembre a Temporada Alta per estrenar el seu últim treball, “Alone”, un espectacle de circ i teatre visual recomanat a partir dels sis anys. L’obra explica el viatge d’un personatge que arriba a una illa deserta després de sobreviure un naufragi. Com que a l’illa també arriben les restes d’aquest naufragi, els objectes de seguida perden la seva funció originaria per transformar-se amb enginy en noves coses plenes d’imaginació.

“Alone” és un muntatge per a tots els públics que convida als espectadors a enfrontar-se amb les seves pròpies pors, una al·legoria a la soledat que parteix de la imatge de la fragilitat però que utilitza el poder de la imaginació com a millor forma de créixer. El llenguatge de la cia. Sebas és corporal, el llenguatge del circ, el teatre físic i visual, la manipulació d’objectes i la màgia. A partir de metàfores, paradoxes, símbols, ambigüitats i molt d’humor, el públic entra en la història del personatge.

Per crear l’espectacle, l’artista ha fet una recerca prèvia sobre les conseqüència que pot comportar la soledat imposada, com per exemple les al·lucinacions, les distorsions de la percepció i del temps, i els trastorns d’identitat. Alguns artistes que han inspirat el procés de creació són Joan Brossa, Chema Madoz, Ramón Gómez de la Serna, Juan José Millás, René Magritte i Tim Burton entre d’altres.

Temporada Alta programa cinc propostes adreçades al públic familiar fent una clara aposta per arribar a totes les edats amb la programació de circ, música, teatre o dansa, pensant clarament amb els espectadors del futur. Aquests espectacles s’emmarquen sota el segell de qualitat El Planter, ja que són propostes escèniques escollides per estimular la sensibilitat artística dels infants i fer-los descobrir nous llenguatges. Són projectes amb valor afegit, per la qualitat artística i per la diversitat de gèneres, en alguns casos amb activitats complementàries. Tancarà la programació familiar del festival “Biblioteca de cuerdas y nudos” de José Antonio Portillo que realitzarà vuit funcions al festival entre els dies 5 i 8 de desembre al Centre Cultural La Mercè.