Cicle de Cinema Alemany a la Filmoteca de Catalunya.

La pel·lícula que inaugurarà el cicle serà Hotel Lux i comptarà amb la presència del seu director Leander Haußmann

El Goethe-Institut Barcelona i la Filmoteca de Catalunya presenten una selecció de les pel·lícules actuals més interessants d’Alemanya.
El proper dimecres 24 d’octubre s’inaugura el Cicle de Cinema Alemany a la Filmoteca de Catalunya. El cicle, organitzat pel Goethe-Institut Barcelona i la Filmoteca de Catalunya, durarà del 24 d’octubre al 17 de novembre amb l’objectiu d’apropar al públic català el cinema alemany més actual.
La primera edició del cicle està format per deu pel·lícules seleccionades per la seva qualitat i que conformen una programació variada i enriquidora del panorama actual del cinema alemany. Entre els films seleccionats es troben alguns dels èxits de la última Berlinale (Festival Internacional de Cinema de Berlín), així com llargmetratges i documentals fets pels talents europeus emergents. El cicle va de comèdies a drames històrics i retrats intimistes, des dels grans temes del segle XX fins a l’actualitat. En moltes de les pel·lícules, els protagonistes creuen fronteres entre diferents països per diversos motius. Parlen d’enfrontaments i vides creuades, recerques i pèrdues i de troballes i trobades inesperades.
Hotel Lux, la pel·lícula que inaugura el cicle el dimecres 24 d’octubre amb presència del director Leander Haußmann, es submergeix en la mateixa època fosca del passat d’Alemanya, però a través de registres molt diferents. Es tracta d’una tragicomèdia negra i grotesca, un tour de force en un tren fantasma que ens porta a l’any 1938: un còmic alemany ha de fugir de Berlín després d’haver deixat anar uns gags atrevits sobre Hitler. El seu gran somni és Hollywood, però va a parar al Moscou de Stalin, en el tristament cèlebre hotel que allotja a funcionaris comunistes de tot el món. Allà el confonen amb una altra persona.