Cicle de debats del CCCB amb «La màscara: ser un altre»

Aquests debats s’apropen a l’emmascarament des de la relació ambivalent entre anonimat i subversió

Redacció.- Acompanyant l’exposició «La màscara no menteix mai», aquests debats s’apropen a l’emmascarament des de la relació ambivalent entre anonimat i subversió.

Durant la pandèmia, les mascaretes s’han convertit en el llindar quotidià que ens permet trobar-nos i alhora ens separa dels altres per la por del contagi. Quines són les formes contemporànies d’emmascarament? Com afecten les relacions amb l’altre?

A la primera sessió d’aquest proper dilluns 24 de gener, l’activista Maria Alekhina conversarà per videoconferència amb el periodista Manel Alías, ex-corresponsal a Moscou, sobre el poder subversiu de la màscara i la capacitat transformadora de l’art, seguint la seva màxima «qualsevol pot ser Pussy Riot». El 14 de febrer, els seguirà el filòsof Franco «Bifo» Berardi, una de les veus més incisives del pensament contemporani, qui parlarà amb l’escriptora Laura Fernández sobre els efectes de la distància social i l’ús de la mascareta en les formes d’afectivitat contemporànies. El 24 de febrer, l’antropòleg i escriptor Adrià Pujol Cruells reflexionarà sobre el Carnestoltes com un espai d’imaginació i autoreflexió col·lectiva, i la investigadora Beatriz Jaguaribe, una de les grans expertes en la producció artística del Brasil urbà, tancarà el cicle el 2 de març revelant-nos les formes d’emmascarament quotidianes.